136 milliárd dolláros veszteségen ül a legnagyobb amerikai bank

Az egyik legnagyobb amerikai bank, a Bank of America „papíron” sok pénzt veszített a harmadik negyedévben, egészen pontosan 131,6 milliárd dollárt. Ezt a Reuters jelentette október 17-én. Azonban fontos megértenünk, hogy ezek a veszteségek még nem valós veszteségek, hanem csak papíron veszített pénz, úgynevezett lebegő veszteség vagy nem realizált veszteség.

Miért fontos ez?

Nos, a befektetők mostanában jobban figyelnek az olyan veszteségekre, amiket még nem értek el igazán. Márciusban például egy másik bank, a Silicon Valley Bank is eladta a befektetéseit, és nagy veszteséget könyvelt el, ami miatt majdnem csődbe mentek. Azóta sokan aggódnak az olyan veszteségek miatt, amelyeket még nem realizáltak.

Az elemzők szerint azonban nagyon valószínűtlen, hogy a Bank of America eladja ezeket a befektetéseket veszteséggel, mert nagyon erős a bank pénzügyi állapota. Sokan hozzáteszik, hogy ha megtartják ezeket a befektetéseket egészen a lejáratig, akkor nem is lesz valós veszteség.

Fontos megjegyezni

, hogy ezek a veszteségek olyan értékpapírokkal kapcsolatosak, amelyeket az amerikai kormány garantál. A Bank of America pénzügyi igazgatója azt mondta, hogy mivel azokat a befektetéseket addig tartják, amíg le nem járnak, így nem várnak valós veszteséget.

Az előző negyedévben a Bank of America már bejelentette, hogy 106 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el. Most azonban kiderült, hogy ez a veszteség nőtt további 131,6 milliárd dollárra.

A Bank of America-nak nagyjából 603 milliárd dollárnyi „lejáratig tartott” értékpapírja van. Ez azt jelenti, hogy ezeket a befektetéseket hosszú távon tartják meg. Az előző negyedévben még 614 milliárd dollárt tartottak meg ilyen értékpapírokban.

Azonban az alacsony hozamú befektetések miatt a banknak nehezebb profitot termelni a pénzpiacokon vagy más magasabb hozamú befektetéseken.

Összességében azt kell tudni, hogy bár ezek a veszteségek nem jók, de még nem valós veszteségek, csak papíron veszteségek. Azok a befektetések, amikről beszélünk, olyanok, amiket hosszú távon tartanak meg. Azoknak a pénzügyi helyzete is jó, és valószínűtlen, hogy most eladják ezeket a befektetéseket veszteséggel. Szóval ne aggódjunk túlságosan emiatt.

Ha szeretnél tájékozott lenni kriptó hírekben vagy gazdasági történésekben, akkor csatlakozz a Discord csoportunkhoz!