20 millió dollár értékű Coinbase részvénytől szabadultak meg

Az ARK Invest ismét hatalmas mennyiségű Coinbase részvényt adott el. Ezúttal 133.823 részvénytől váltak meg, aminek értéke közel 20 millió dollár.

A Cathie Wood-féle ARK Invest további 133.823 Coinbase részvényt adott el január 5-én, amikor a részvény 152,67 dolláron nyitotta a napot, és 153,98 dolláron zárt.

Január 8-án az egyesült államokbeli vagyonkezelő társaság közzétette  január 5-i kereskedéseit az X-en (korábban Twitter). A bejegyzés szerint az ARK Innovation ETF (ARKK) 107.151, az ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) 15.892, az ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) pedig 10.780 Coinbase részvénnyel lett szegényebb – írja a cointelegraph.com.

A Coinbase részvények árfolyama 153,98 dollár körül mozgott, ezért az eladás összértéke nagyjából 20,6 millió dollár volt. Az ARK Invest ezen kívül eladta Stratasys-részvényeit, és vásárolt a Palantir Technologies és az Iridium Communications részvényeket.

Nem a bizalmuk ingott meg

Habár az ARK Invest decemberben és januárban közel 78 millió dollár értékű Coinbase részvényt adott el, ez nem azért van, mert elvesztették bizalmukat a kriptopiacban. Erről ugyanis szó sincs. Egyrészt azért nem, mert az ARK még mindig jelentős számú Coinbase részvényt birtokol. Továbbra is a Coinbase a legnagyobb eszköz az ARKK ETF-ben, a portfólió 10,04%-át teszi ki, az ARKW ETF-ben is, aminek a 10,37%-a, illetve az ARKF ETF-ben is a legnagyobb, amiben az aránya 13,41%.

Másrészt, a Wood’s ARK Invest azon 14 vállalat közé tartozik, amelyek spot Bitcoin ETF kérelmet nyújtottak be a SEC-hez. Az ARK Bitcoin ETF-jét, az ARK 21Shares-t a svájci 21Shares céggel együttműködésben fejlesztették ki. Az ARK és a 21Shares voltak az elsők, akik a SEC december 29-i határideje előtt frissítették a Bitcoin ETF-bejelentésüket. Január 4-én pedig ismét benyújtottak egy kérvényt SEC-hez. Ezt elvileg január 10-ig kell elbírálni a felügyeletnek.

Szerinted miért szabadul meg ennyi Coinbase részvénytől a cég? Discord szerverünkön még nem sikerült megfejteni.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: