$60,000 felé tart a bitcoin?

A bitcoin árfolyama rövid időre egy kritikus szint alá esett, ami aggodalmakat keltett, hogy az árfolyam további csökkenés előtt állhat, akár $60,000 alá is lemehet.

A bitcoin árfolyama rövid időre egy kritikus szint alá esett. Ez aggodalmakat keltett a kereskedők körében, hogy az árfolyam tovább csökkenhet, akár $60,000 alá is mehet. Az elemzők szerint ez a mozgás jelentős hatással lehet a piaci pozíciókra és a kereskedési stratégiákra -írja a Cointelegraph.

A kritikus szint átlépése

Június 21-én a bitcoin árfolyama $64,000 alá süllyedt, ami egy fontos mérföldkő volt a kereskedők számára. Ez az esés a „short-term holder realized price”-t (STH-RP) alá ment le, ami arra utal, hogy további csökkenés lehetséges. A „short-term holder realized price” (rövid távú „holder” realizált árfolyam, STH-RP) egy fontos mutató a kereskedők számára, mivel ez a spekulatív bitcoin „holder”-ek (olyan személyek, akik 155 napnál rövidebb ideig tartják a bitcoint) összesített költségbázisát jelzi.

A támaszszint jelentősége

A CryptoQuant elemző cég szerint a BTC a kritikus $65,800-os támasz szint alatt kereskedik, jelenleg $64,000 alatti árfolyamon. Ennek az értéknek az átlépése egy potenciális 8%-12%-os korrekcióra utalhat, amely a bitcoin árfolyamát $60,000 körüli szintre viheti. Ezt a szintet május 3. óta nem érte el a BTC, amikor $59,122-on állt.

Piaci hatások és pozíciók

Június 22-én a bitcoin további 2%-os csökkenést mutatott, $63,442-re esett, ezzel a STH-RP alá került, ami ekkor $64,230 volt a LookIntoBitcoin adatai szerint. A STH-RP gyakran szolgál támaszként az emelkedő piacokon. Ha ez a szint nem tart, az aggodalmat kelt a kereskedők körében, mivel további árcsökkenést jelezhet.

bitcoin
Bitcoin short-term holder realized price (STH-RP). Forrás: CryptoQuant
Jövőbeni kilátások

A CoinGlass adatai szerint a $60,000-ra való visszaesés $1.64 milliárd értékű long pozíciókat semmisítene meg. Az elemzők szerint azonban a bitcoin hosszú távú kilátásai továbbra is erősek, különösen 2024 két nagy eseménye után: a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF) bevezetése az Egyesült Államokban januárban és a bitcoin „halving” áprilisban (a „halving” egy olyan esemény, amely során a bányászok jutalma felére csökken, ez csökkenti a kínálatot és potenciálisan növeli az árfolyamot).

Elemzők véleménye

A CryptoQuant alapítója és vezérigazgatója, Ki Young Ju szerint a Bitcoin hálózati fundamentumai akár háromszorosára növelhetik a piaci kapitalizációt az utolsó ciklikus csúcsokhoz képest. Ha ez az arány tovább növekszik, Young Ju szerint a bitcoin árfolyama akár $265,000-ra is felmehet.

Te mit gondolsz, tovább eshet a BTC ára, vagy ez egy medvecsapda? Véleményedet elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: