9.000 bitcoin eladására készül a Grayscale

A Grayscale, a Grayscale Bitcoin Trust tulajdonosa további 9.000 BTC-t küldött egy tőzsdére kedd hajnalban. A hír hatására bezuhant az árfolyam, de gyorsan helyreállt.

A Grayscale, a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) tulajdonosa további 9000 bitcoint küldött egy tőzsdére kedd hajnalban, mivel a termék eladása folytatódik az ETF-re történő átállás miatt.

Az Arkham Intelligence adatai szerint az érmék 1000 darabos kötegekben mozogtak 14:30 UTC után (amikor az amerikai tőzsde a háromnapos hétvégét követően megnyílt).

Miután a SEC jóváhagyta a spot Bitcoin ETF-et a múlt héten, a Grayscale GBTC esetében nettó kiáramlás figyelhető meg. Az értékesítések miatt számos ok húzódik. Többek között a nettó eszközértékre vonatkozó diszkont megszüntetése és a versenytárs ETF-ek alacsonyabb díjai – összegezte a coindesk.com.

A kiáramlások eredményeként a Grayscale 2.000 bitcoint adott el a múlt héten. A szám a mostanival 11.000-re emelkedett. Ennek köszönhetően a GBTC bitcoin állománya 610.000 BTC alá csökkent.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön állandó téma az ETF-ek hatása.