A 1inch 20 hónapos rekordot döntött meg

A 1inch március elején rövid időn belül 58%-kal emelkedett, a kereskedési volumen 20 hónapos csúcsot ért el.

Az 1 inch decentralizált tőzsde(DEX) natív tokenje több mint 58%-kal emelkedett a hét elején, majd visszaesett, amikor a kereskedési volumen elérte az 597 millió dollárt, ami 2021 októbere óta a legmagasabb szint. A coindesk.com szerint a kereskedési volumen megugrásával párosulva 3,37 millió dollárnyi tőkeáttételes 1inch short pozíciót likvidáltak rövid időn belül.

Nincs konkrét oka az emelkedésnek

Bár nincs azonnali katalizátora az emelkedésnek, úgy tűnik, hogy az 1inch folytatja azt a felfelé ívelő trendet, amelyet az XRP indított el, miután a múlt héten jogi győzelmet aratott a Securities and Exchange Commission (SEC) ellen. Az XRP egy nap alatt 102%-kal nőtt. Ez további mozgásokat eredményezett olyan eszközökben, mint a solana (SOL), a cardano (ADA) és a poligon (MATIC).

A nyitott kamat, amely a nyitott származékos pozíciók névértékét méri, 14 millió dollárról 125 millió dollárra nőtt az 1inch kereskedési párok között a Coinalyze szerint. Ez arra utal, hogy a rallyt a határidős piacok ösztönözték. Ez törékeny piaci dinamikát hoz létre, mivel a piaci mélység – a 2%-os felár feletti likviditás értékelésére használt mérőszám – továbbra is viszonylag alacsony a kereskedési volumenhez képest.

Likvidálhatják a long pozíciókat

A CoinMarketCap szerint a vásárlási oldal 1inch piaci mélysége a Binance-en jelenleg 226.272 dollár. A spot eladók kihasználhatják a tőkeáttételes kereskedési tevékenységet, hogy a long pozíciók likvidálásának sorozatát indítsák el.

Úgy tűnik, egy 1inch befektető alkalmazza ezt a kereskedési stratégiát. A blockchain sleuth lookonchain megjegyezte, hogy egy befektető 7 millió tokent küldött 3,7 millió dollár értékben a Binance-nek, és az ár 4,4%-kal csökkent a következő percekben.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: