A bálnák 1,3 milliárd dollárt utaltak át a Coinbasere

Összesen 1,3 milliárd USD-t utaltak át a bálnák a Coinbase kriptotőzsdére csütörtökön. Ez potenciálisan egy óriási vételi jel lehet a bitcoin és az ethereum számára a piaci megfigyelők szerint.

A cointelegraph beszámolója szerint az Etherscan adatai szerint öt átutalás történt összesen 1,3 milliárd dollár értékben. Az utalások összege 150 és 350 millió dollár közötti volt és április 25-én 08:15 UTC-kor teljesítették.

Hatalmas vételi jel lehet

A kereskedők gyakran bullish jelnek tekintik, ha nagy összegben utalnak stabilcoinokat a tőzsdékre. Ez ugyanis közeljövőbeli nagy vételi megbízásokat jelezhet.

„Az USDC tőzsdékre utalása óriási vételi jel, ahogy az interneten a mondás tartja: „Money Printer go brr”” – mondta Blockchain Mane kriptokereskedő a Cointelegraphnak.

„Ha ez valóban bálnavásárlás, és jelenlegi árakon, akkor igen, ez nagy hatással lehet az általuk vásárolt eszköz árára, ami szinte biztosan csak a bitcoin és az ethereum lehet” – mondta Lark Davis a kriptográfiai kommentátor a Cointelegraphnak.

A kriptoelemzők azonban egyetértettek abban, hogy a bálnák mozgása soha nem jelent garantált mutatót a kriptopiacon.

„Nagyon nagy figyelmet fordítunk a bálnák mozgására, de sosem tudjuk igazán, mit csinálnak” – mondta Davis.

,,1,3 milliárd dollár jó tőkeösszeg, de ez attól függ, hogy ezt hol helyezik el” – tette hozzá Brian Jung kriptokereskedő és YouTuber.

Támasz szintet hozhat létre az összeg elköltése

Davis arra is rámutatott, hogy a bálnák ahelyett, hogy ekkora mennyiségű dollárból azonnali eszközöket vásárolnának, inkább limitordereket adhatnak le, ami erősebb támasz szintet teremt az általuk választott kriptovaluták számára. Ugyanakkor figyelmeztetett, hogy „soha nem végleges”, hogy ezek a nagy átutalások milyen hatással lesznek a piacra.

Eközben Jung azzal érvelt, hogy a piac „pozitívan eltolódhat”, ha jelentős mennyiségű forrás kerülne egyetlen kriptotokenbe, mivel „úgy látnánk, hogy a további likviditás segít megmozdítani a többi kripto árát”.

Nem lenne értelme altcoinba fektetni

„Ha ezt az összeget egyetlen altcoinba helyeznék be 100 millió dolláros piaci kapitalizációval, az abszolút megdöntené az árat, de nem tudom elképzelni, hogy ép eszű bálna ezt tenné, mivel szinte lehetetlenné tenné, hogy nyereségeset érjen el”

„Ha bitcoin vásárlására használnák, nem lenne hasonló hatása” – tette hozzá Jung.

A nagy pénzmozgás annak ellenére történt, hogy a kriptopiaci hangulat enyhén hanyatlott a Fear and Greed Index szerint. A kapzsiság (greed) pontszáma 64,04-ről semleges, 59,78-ra esett ezen a héten , ami arra utal, hogy a kereskedők figyelme elmozdult a felhalmozásról.

Hozzászólnál a témához? Csatlakozz Discord szerverünkhöz!