A Binance kereskedési rekordot döntött

A Binance spot kereskedési volumene éves csúcsot ért el márciusban, amikor a bitcoin és az ethereum új csúcsra emelkedett.

A CCData új jelentése szerint a spot kereskedés volumene a Binance tőzsdén a legmagasabb szintet érte el 2021 májusa óta, hét egymást követő hónapnyi emelkedés után. A CCData kriptovaluta-elemző platform április 5-i jelentése szerint a Binance azonnali kereskedési volumene 121%-kal 1,12 billió dollárra nőtt márciusban. A jelentés szerint a tőzsde együttes piaci részesedése is 1,04%-kal 44,1%-ra nőtt márciusban – írja a cointelegraph.com.

A per után szárnyra kaptak

A CCData kiemeli a Binance felépülését, miután megegyezett az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával, és 4,3 milliárd dolláros egyezségi bírságot fizetett. Ezt bizonyítja származékos kereskedési volumene, amely 89,7%-kal 2.910.000.000.000 dollárra nőtt, és 2021 májusa óta a legmagasabb szintet érte el.

A CCData elemzői is megjegyezték, a Binance a legnagyobb nyereséget a spot piacokon érte el , 2,3%-kal növelve piaci dominanciáját februárhoz képest. A tőzsde a legnagyobb nyereséget is elérte, jelenleg a központosított tőzsdék (CEX-ek) azonnali kereskedési volumenének 38,0%-át teszi ki.

A szolgáltatások hozták meg a sikert

Januárban a Kaiko elemzőcég arról számolt be, hogy a Binance kereskedési volumene növekedést mutat. Az Egyesült Államok Minisztériumával kötött megállapodást követően 50%-kal emelkedett mindössze két hónap alatt. A szabályozási kihívások ellenére a tőzsde azt állította, hogy  2023-ban több mint 40 millióval nőtt a felhasználók száma. A Binance kiemelte, hogy ez közel 30%-os növekedést jelent az előző évhez képest, és a növekedés sikere állításuk szerint a szolgáltatásokban rejlik.

A CEX-eknek pozitív volt ez az időszak

Eközben a CEX-eken márciusban a kombinált spot és származékos kereskedési volumen is 92,9%-kal nőtt, új történelmi csúcsra, 912 billió dollárra. A kereskedők özönlöttek a piacokra. A bitcoin is minden idők új csúcsát érte el – jelentette a CCData.

A kripto származékos CEX-ek kereskedési volumene szintén 86,5%-kal emelkedett, rekordmagasságra, 6,18 billió dollárra, ami háromszorosa az összes kriptovaluta teljes piaci kapitalizációjának.

,,Ez a megugrás akkor következett be, amikor a befektetők és a kereskedők spekuláltak a bitcoin márciusi, minden idők új csúcsa felé közeledő árfolyama miatt.”

Az azonnali kereskedés és a származékos kereskedési aktivitás kiugrása egybeesik a spot Bitcoin ETF-ek sikere és a BTC-felezés körüli növekvő izgalommal is, amely április végén várható. Ez a fejlemény rávilágít arra, hogy a közvélemény mennyire bízik a központosított tőzsdékben a közelmúltbeli hibák, például az FTX ellenére is.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.