A bitcoin 2 év után ismét 60.000 dollár fölé ment

Február utolsó hetében a bitcoin olyan magasságot ért el, amit legutoljára 2021. novemberében.

A Bitcoin több mint két év után először lépte át a 60.000 dollárt, miután 6%-ot emelkedett az UTC 13:00-ig tartó 24 órában.

A CoinMarketCap adatai szerint a világ első kriptovalutája több mint 13%-ot erősödött a heti grafikonon, és 37%-ot az elmúlt hónapban. Utoljára 60.000 dollár feletti kereskedés 2021. november 12-én volt. Ekkor a bitcoin megkezdte a visszafordulását is. Zuhanásba kezdett és 67%-ot esett a 2022. április eleji 19 297 dolláros makroszintű mélypontra – írja a coindesk.com.

A közelgő felezés indíthatta be a rallyt

Bryan Legend, a Hectic Labs befektetője és vezérigazgatója szerint a bitcoin árfolyamának teljesítménye nagyrészt a közelgő felezési esemény körüli piaci várakozásoknak tudható be. Ez történelmileg mindig megnövekedett vásárlási aktivitáshoz vezet. A Cointelegraphnak azt mondta:

„A befektetők arra számítanak, hogy a kínálat mérséklődése megemeli az árakat. Ez ismertebb nevén „Pre-Halving rally”, amely egy új bikapiachoz járul hozzá, felfrissült bullish hangulattal. Pontosan ezt látjuk ma.”

A Rekt Capital álnevű kriptoelemző szerint azonban még mindig terítékre kerülhet a „felezés előtti visszaesés”. Az elemző hozzátette, hogy a közelgő bitcoin felezést még nem árazza be a piac. A BTC főbb mozgásai a korábbi felezések után következtek be, nem pedig előtte– osztotta meg a Rekt Capital egy február 28-i X bejegyzésben.

Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF-elemzője szerint az emelkedése két nappal azután következett be, hogy az Egyesült Államokban működő spot Bitcoin ETF-ek február 26-án elérték minden idők csúcsát. A kilenc spot Bitcoin ETF együttes kereskedési volumene meghaladja a 2 milliárd dollárt, február 28-án már második egymást követő napon.

Szerinted merre fog menni a piac most? Discord szerverünkön régóta mennek már a találgatások.