A bitcoin 60.000 környékére is benézhet hamarosan

A Bitcoin Trader szerint a bitcoin ára 60.000 dollárra süllyedhet, a Crypto Bulls pedig 650 millió dolláros likvidációt tart valószínűnek.

A coindesk.com cikke szerint a bitcoin a csütörtöki 73.000 dolláros csúcsról 65.800 dollárra zuhant péntek hajnalban, ami közel 8%-os csökkenés. Majd ezt követően korrigált a szakadás egy részét.

Az egész piac bezuhant

Az esés eltörölte a heti nyereséget, és beindította a piaci csökkenést is, ugyanis eközben a Coindesk 20, a legtöbb likvid kriptovaluta széles bázisú indexe szintén csökkent, méghozzá 8,25%-ot. A kriptográfiai piac kapitalizációja 7%-kal esett vissza, ami az idei év legnagyobb visszaesése.

Az Ether (ETH), Cardano (ADA), BNB Chain (BNB) és XRP hasonló veszteséget mutatott, míg az illékony mémtokenek, a dogecoin (DOGE) és a shiba inu (SHIB) 13%-ot esett. A fontosabb kriptok közül egyedül Solana (SOL) tudott zölben maradni.

A kamatcsökkenési remények eltűnése közrejátszott

Csütörtökön az amerikai kereskedési órákban kezdődött a bitcoin eladási hullám, amikor a februári termelői árindex (PPI) 0,6%-kal emelkedett, ami megduplázta a januári ütemet és megduplázta a közgazdászok előrejelzéseit, eloszlatva a májusi kamatcsökkentési reményeket.

Az adatok azt mutatják, hogy a határidős ügyletek több mint 800 millió dolláros veszteséget szenvedtek el, ami a második legnagyobb adat ebben az évben. A zuhanás közben 660 millió dollár értékű long pozíciót likvidáltak, ami tovább hajtotta az éles visszaesést.

További korrekcióra számítanak

Néhány kereskedő szerint további visszaesés várható az elkövetkező hetekben. Majd csak ezt követően jöhet egy esetleges árfellendülés.

„Az új történelmi csúcsok az eladások kiváltó okai” – nyilatkozta Alex Kuptsikevich, az FxPro vezető piaci elemzője a CoinDesknek küldött e-mailben. „Néhány játékos profitot szed, ami felveti a kérdést, hogy lesz-e elég vásárló a jelenlegi szinten, vagy a többség inkább megvár egy mélyebb korrekciót.”

„Egy korrekciós forgatókönyv szerint a bitcoin esetében a 65.000-65.500 dolláros és 60.000-60.550 dolláros területek különösen érdekesek, mivel a kiskereskedők számára fontos kerek szinteket jelentenek, valamint ezek környékén vannak a 76,4%-os és 61,8%-os Fibonacci retrecement vonalak is” – tette hozzá Kuptsikevich.

Szerinted merre fog menni a piac most? Discord szerverünkön elmondhatod