A bitcoin a 200 napos mozgóátlag alá esett

A bitcoin árfolyama három napos esés után a 200 napos egyszerű mozgóátlag alá zuhant, ami hosszú távú medvepiac jele lehet, de egyben vásárlási lehetőséget is kínálhat a befektetők számára.

A 200 napos mozgóátlag jelentősége

A bitcoin (BTC) árfolyama az elmúlt napokban jelentősen esett, és először október óta a 200 napos egyszerű mozgóátlag (SMA) alá került. Ez a mozgóátlag egy kulcsfontosságú indikátor, amely mind a hagyományos, mind a kriptovaluta piacokon a hosszú távú ártrendeket jelzi. Az európai órákban a kriptovaluta az SMA 58,492 dolláros szintje alá esett, és 57,300 dollár alá süllyedt. Ilyet utoljára május 2-án láthattunk. A piacok, amelyek folyamatosan a 200 napos átlag alatt kereskednek, általában csökkenő trendben vannak, míg az átlag feletti kereskedés bikapiaci jelzés – írja a coindesk.com.

A bitcoin ármozgásainak kiváltó okai

A Bitcoin októberben áttörte a 200 napos SMA-t, amikor az átlag értéke 28,000 dollár volt. Ez az áttörés az amerikai spot bitcoin ETF iránti várakozások által fűtött rallyt indított el, amely márciusra rekordmagasságokba, 70,000 dollár fölé vitte az árfolyamot. Az amerikai kamatlábak is jelentős szerepet játszanak a Bitcoin ármozgásaiban. Amikor a kamatok csökkennek, a kockázatosabb befektetések, mint például a kriptovaluták, vonzóbbá válnak. Az amerikai Federal Reserve legutóbbi ülésének jegyzőkönyve szerint a döntéshozók, élükön Jerome Powell elnökkel, nem akarják csökkenteni a kamatokat, amíg több adat nem erősíti meg, hogy az infláció fenntartható módon a 2%-os cél felé mozog.

Elemzői előrejelzések és vásárlási lehetőségek

Valentin Fournier, a brn tanácsadó cég digitális eszköz elemzője szerint a hawkisz kommentárok és az eladási nyomás valószínűleg 52,000 dollárig nyomják le a BTC árfolyamát. Fournier azonban azt javasolja, hogy ezt a helyzetet vásárlási lehetőségként értékeljük, mivel a kriptovalutákkal kapcsolatos szabályozások javulása és az amerikai infláció csökkenése még nincs teljesen beárazva, és erős lendületet hozhat, amint a befektetők hosszabb távú kilátásokra váltanak.

Munkaerőpiaci adatok hatása

Az eladási hullám kifulladhat, ha a munkaerőpiaci adatok gyengülést mutatnak júniusban. Az előrejelzések szerint a nem mezőgazdasági foglalkoztatottsági adatok 195,000-rel növekednek, ami jelentős lassulást jelez a korábbi havi 272,000-es növekedéshez képest. Az előrejelzések szerint a munkanélküliségi ráta 4,0%-on marad, míg az átlagos órabérek növekedése 3,9%-ra lassul az előző évi 4,1%-ról.

A medvepiac és a bikapiac határán

A medvepiac folytatódása vagy a bikapiac újbóli beindulása a bitcoin árfolyamának alakulásától függ. Az októberi és januári mélypontokat összekötő emelkedő trendvonal a bikapiac progresszióját jelzi. A legújabb, 200 napos vonal alatti áttörés a bikapiaci trendvonal 57,590 dolláros szintjére irányította a figyelmet. Az e szint alatti zárás további eladásokat és árcsökkenést eredményezhet, mivel a kereskedők gyakran használják a trendvonal áttöréseket kereskedési döntések meghozatalához.

Rövidtávú kilátások

Fournier mellett Alex Kuptsikevich, az FxPro vezető piaci elemzője is további csökkenéseket vár. Kuptsikevich szerint az árak rövid távon akár 51,500 dollárig is csökkenhetnek. A jelenlegi pozícióból nézve 12%-os esés valószínűbb, mint ugyanekkora növekedés 65,800 dollárig.

Összességében a bitcoin jelenlegi piaci helyzete kihívásokkal teli, de egyúttal lehetőségeket is kínál a befektetők számára, akik hosszabb távú stratégiákban gondolkodnak.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: