A bitcoin ára 1,5 millió dollárig is mehet bikapiac esetén

Az ARK Invest vezérigazgatója azt jósolta, hogy a bitcoin ára 2030-ra elérheti az 1,5 millió dollárt.

Cathie Wood, az ARK Invest vezérigazgatója a CNBC-n azt mondta, hogy a a bitcoin piaci értéke 2030-ra elérheti az 1,5 millió dolláros árat. Mint kifejtette, erre akkor van esély, ha bullish forgatókönyv valósul meg. Korábbi előrejelzésében 1 millió dollárt emlegetett, így a mostani becslés 50%-kal magasabb.

,,Úgy gondoljuk, a SEC bejelentésével megnőtt a bullish forgatókönyvek megvalósulásának esélye. Ez zöld jelzés” – mondta Wood a CNBC-n.

Az ARK Invest vezérigazgatója azt is elmondta, hogy medve forgatókönyv esetében az ár 258.500 dollár lehet, normál esetben pedig 682.800 dollárra emelkedik majd – írja a coindesk.com.

A piac egyelőre nem adott heves reakciót

Évtizedes próbálkozás után szerdán végre jóváhagyták a spot Bitcoin ETF-eket az Egyesült Államokban. Az ARK Invest azon vagyonkezelők közé tartozik, amelyeknek a SEC engedélyt adott a spot Bitcoin ETF bevezetésére. Ezeknek a kereskedését csütörtökön kezdték meg. Ezen a napon a BTC árfolyama 2021 decembere óta először rövid időre meghaladta a 49.000 dollárt, majd visszafordult.

Zajlanak a találgatások

Nem az ARK az egyetlen, aki szerint hatalmas ugrás várható a bitcoin árában. A Standard Chartered Bank a közelmúltban azt jósolta, hogy 2025 végére a bitcoin ára 200 ezer dollárhoz közeli szintre emelkedhet. Ezt a következtetést egy korábban bevezetett ETF árának alakulásából vonták le. Az arany ETF árfolyama több mint 4-szeresére nőtt a bevezetés utáni hét évben.

Szerinted bejönnek ezek az előrejelzések? Discord szerverünkön elmondhatod a véleményed.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: