A bitcoin ára rekordot dönthet idén

A DecenTrader elemzése szerint 2024-ben új csúcsot érhet el a bitcoin, de előtte még korrekcióa kell számítani.

A DecenTrader a napokban kiadta legfrissebb jelentését. A beszámoló szerint a következő félévben ,,klasszikus” módon fog viselkedni a bitcoin. Új magasságokba fog kerülni az ár, de előtte még leteszteli az alacsonyabb szinteket is.

Próbára teszi a befektetők elszántságát

A nagyon közeli jövőben oldalazó mozgásra lehet számítani. Ez körülbelül néhány hétig fog még tartani. Majd csak ezután kezd a piac reagálni a közelgő felezésre – írja a cointeleraph.com a DecenTrader elemzésére hivatkozva.

A kereslet megindulására körülbelül a felezés (április 18.) előtt két hónappal kell számítani. A felezésre ugyanúgy fog reagálni a piac, mint ahogy tette a spot Bitcoin ETF elfogadás esetében, azaz egy újabb ,,sell the news” forgatókönyvet láthatunk majd.

„Körülbelül 75 nap van még hátra a Bitcoin felezéséig, ami 2024. április 18-án esedékes. A bitcoinnak körülbelül 30 napja van a korrekciós szakaszban, majd a FOMO miatt megérkezik a kereslet a piacra” – írta Filbfilb.

A spekulánsok várakozása szerint a FOMO a felezés előtt 49.000 dollár fölé emelheti az árat, és ezt követné egy eladási hullám. Ezután azonban megnyílik az út a 2024-es vége előtt beütő áremelkedés előtt.

„Eddig a felezést követően a bitcoinnak 220-240 napba telt, hogy új csúcsra emelkedjen. Hasonló helyzetre számítok most is: a bitcoin 2024 negyedik negyedévének közepén vagy végén minden eddiginél magasabb árat érhet el” – folytatta Filbfilb.

Állítása szerint idén is úgy fognak menni a dolgok, ahogy a korábbi felezéseknél. Nem érdemes ennek az ellenkezőjére számítani.

,,Nem tűnik bölcs dolognak azt várni, hogy ez most nem úgy fog történni, ahogy eddig” – nyomatékosította.

Szerinted merre fog menni a piac most? Discord szerverünkön régóta mennek már a találgatások.