A bitcoin árfolyama 17,5%-ot zuhant

A BTC árfolyama 17,5%-ot zuhant, mivel a bitcoin ETF heti nettó kiáramlása közel 500 millió dollárnál jár.

A bitcoin minden idők csúcsához képest 17,5%-os esésben van. Ráadásul az eladási nyomás nem akar csökkenni, épp ellenkezőleg. Több tényező is ezt támogatja. Amint a Cointelegraph beszámolt róla, ezek közé tartozik a spot BTC tőzsdén kereskedett alapjaiból (ETF) történő kiáramlás, valamint a Federal Reserve március 20-i kamathatározata.

A FED és az adószezon nem igazán segít

Míg a FOMC ülésének végeredménye garantált, Jerome Powell Fed-elnök későbbi kommentárja a kockázati eszközök mikroszkópja alatt áll.

„Nem valószínű, hogy a Fed változtat az árfolyamon” – írta a The Kobeissi Letter kereskedési forrás az X-en (korábban Twitteren) közölt elemzésének egy részében.

„Továbbra is fenntartjuk azt a nézetet, hogy még túl korai lenne megfordulni.”

A bitcoin kereskedők kivárnak, és úgy látják, hogy az Egyesült Államokban a FOMC előtti álláspont és az adószezon lehet a lassulás lehetséges oka.

A CME Group FedWatch Tool legfrissebb becslései szerint a „pivot” – vagy a kamatcsökkentéshez való visszatérés – esélye mindössze 1% március 20-án. Ezzel szemben 9,1% a következő májusi FOMC összejövetelen.

Két negatív nap nem jelent jót

A spot ETF-ek eközben két egymást követő napon is nettó kiáramlást tapasztaltak az Egyesült Királyságbeli Farside befektetési cég adatai alapján. Míg a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) esetében a kiáramlás alacsonyabb volt, mint a március 19-i rekord 642 millió dollár, de a többi ETF-termékbe kevés összeg folyt be, ami így összességében negatív mérleget eredményezett.

„Majdnem 500 millió USD áramlott ki a spot Bitcoin ETF-ekből az elmúlt két kereskedési napban” – mondta Tedtalksmacro pénzügyi kommentátor,

A Telegram csatorna előfizetőinek küldött „Asia Morning Color” napi közleményében a QCP Capital kereskedőcég mindazonáltal arra figyelmeztetett, hogy a második nettó kiáramlási nap komoly következményekkel járhat a bitcoin árfolyamára.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.