A Bitcoin DeFi úttörői: Runes és BRC-20 Tokenek

A Bitcoin hálózatának új token szabványai, mint a Runes, átalakítják a kriptovalutát hozamtermelő eszközzé, amelyek csak az első lépések a Bitcoin DeFi felé.

A bitcoin egyre inkább hozamtermelővé válik az új token szabványok, mint a Runes segítségével. Ezek a fejlesztések, amelyek a Bitcoin DeFi irányába történő előrelépést jelentik, lehetőséget biztosítanak a Bitcoin hálózat számára, hogy a hagyományos értéktároló funkciót meghaladva új, gazdasági aktivitást generáló eszközzé váljon -áll a Cointelegraph cikkében.

A Rune és BRC-20 tokenek: új eszközök a Bitcoin hálózaton

A Rune egy frissen bevezetett protokoll, amely lehetőséget ad fungibilis, vagyis egymással azonos és cserélhető tokenek kiadására a Bitcoin hálózaton. Ez a fejlesztés jelentős mérföldkő, mivel elősegíti a kriptovaluta sokoldalúbb felhasználását. A BRC-20, egy másik token szabvány, szintén ezt a célt szolgálja. Ezáltal a Bitcoin hálózat sokkal inkább alkalmazkodik a felhasználók változó igényeihez.

Bitcoin DeFi: A decentralizáció új fejezete

A Bitcoin-alapú decentralizált pénzügyi szolgáltatások (BTCFi) a hálózat továbbfejlesztésének legújabb irányvonalát jelentik. A BTCFi célja, hogy a Bitcoin hálózatot nem csak mint értéktároló, hanem mint aktív hozamtermelő platformként is funkcionáljon. A decentralizált jellegű hálózatok esetében különösen fontos a közösségi egyetértés. Ez a bitcoin esetében különösen kihívásokkal teli, mivel a változtatásokat széles körű konszenzusnak kell alátámasztania.

Runes

Hozamtermelő lehetőségek a Bitcoin hálózaton

A nem letéti Bitcoin staking, amit a Core Chain indított el, forradalmi újítás a kriptopénz világában. Ez a megoldás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Bitcoinjaikat stakingolják anélkül, hogy azokat a saját tárcájukból kellene eltávolítaniuk. Így minimalizálják a biztonsági kockázatokat. Ezáltal a bitcoin először válik hozamtermelő eszközzé, ami új befektetési lehetőségeket nyit meg a hálózat felhasználói számára.

Innováció és növekedés a BTCFi piacon

A Bitcoin hálózat további fejlesztései között szerepel a Hermetica által bejelentett első Bitcoin-alapú szintetikus amerikai dollár, az USDh. Az USDh szintén hozamtermelő képességgel bír. Ezek az újítások nemcsak hogy növelik a Bitcoin hálózat likviditását, hanem új használati eseteket is biztosítanak, ezzel jelentős mértékben bővítve a BTCFi piacot és lehetőségeit.

Érdekelnek a különböző kriptovalutákkal folytatott kereskedések, de nem tudod hogyan kezd hozzá? Csatlakozz Discord szerverünkhöz, ahol sok kriptokereskedővel tudsz megismerkedni.