A bitcoin és az altcoinok jövője a halving fényében

A Bitcoin halving (felezése) után az elemzők szerint akár két hónapig is tarthat a változékony árkonszolidáció, mely hosszú távon pozitív hatással lehet az árra.

A bitcoin halving (felezése) általában pozitív hatást gyakorol a kriptovaluta árára, azonban az elemzők szerint a közelgő időszakban változékony árkonszolidációra számíthatunk -írja a Cointelegraph.

A halving hatása

A Bitcoin blokkláncon periodikusan végrehajtott felezés (halving)  a bányászok által kapott jutalmak csökkenését jelenti. Ez minden jóváhagyott 210,000 blokk után történik meg. Ez az esemény szűkíti az új bitcoinok piacra kerülését, hiszen a korábban megkapott bitcoin mennyiségének csak a felét kapják meg a bányászok jutalmul. Ez a ritkítás pozitív hatást gyakorolhat a Bitcoin árára hosszú távon, de rövid távon árkonszolidációt okozhat.

Piaci reakciók

A Bitfinex elemzése szerint a bitcoin továbbra is meghatározó lehet a kriptopiaci ármozgásokban. Az elemzők szerint a piaci szereplők már jobban felkészültek és tájékozottabbak, ami lehetővé teszi a kriptoeszközök iránti bizalom fenntartását.

Bitcoin halving stabil környezet

Makrogazdasági környezet

A globális makrogazdasági környezet stabilabbnak tűnik a korábbi évekhez képest, és a rövid távú kamatcsökkentés valószínűsége alacsony. Ez is hozzájárulhat a bitcoin és más kriptovaluták stabilitásához.

Technikai elemzés

A Bitcoin piaci dominanciája csökkenőben van, amely részben a felezés és a csökkent kínálatnövekedés miatt történik. Ez növeli a befektetők kockázatvállalási hajlandóságát, amely alternatív kriptovaluták felé tereli a likviditást.

Ethereum és az altcoinok szerepe

Az ethereum jelentős mértékben felülmúlta a bitcoint az utóbbi hetekben, amely előrevetíti az altcoinok piaci mozgását. Az ETH/BTC metrikában történt növekedés az ethereum piaci szerepének megerősödését mutatja.

Érdekel, hogy más kriptokereskedők mit gondolnak a jelenlegi piacról? Csatlakozz Discord szerverünkhöz, ahol megismerheted a többiek véleményét.