A bitcoin felezésének meg kell küzdenie a gyenge időszakkal

A Coinbase kifejtette, hogy a bitcoin és a teljes kriptográfiai piac lassul, mivel a piac megpróbálja „megtalálni a következő narratívát, amely magasabb teljesítményt nyújt”.

A Coinbase kriptovaluta tőzsde szerint sok kriptokereskedő a bitcoin felezési eseményét tekinti a potenciális áremelkedés elsődleges mozgatórugójának, de az évszak akadályt jelent majd. A kriptopiacnak egy másik narratívát kell találnia az árak további felemeléséhez, magyarázta a Coinbase április 5-i piaci jelentésében – írja a cointelegraph.com.

„A jelenleg április 20-án vagy 21-én esedékes BTC-felezés katalizátor lehet a magasabb árakhoz, de meg kell küzdenie azzal, ami a kriptopiacok és más kockázati eszközök esetében jellemzően gyenge évszaknak nevezünk.”

Nyáron gyengül a piac

A Brave New Coin digitális eszközöket kutató cég adatai szerint 2011  óta jellemzően körülbelül 2,7%-os havi hozamot ért el júniustól szeptemberig. Míg a másik nyolc hónapban átlagosan 19,3%-os hozamot ért el. Eközben a Coinbase azt is megjegyezte, hogy általánosságban kriptográfiai eszközök „továbbra is lassulnak, ahogy a piac megpróbálja megtalálni a következő narratívát, amely növeli a teljesítményét”.

A CoinMarketCap adatai szerint az elmúlt 24 órában a teljes kriptoforgalom 61,78 milliárd dollár volt, ami 33,25%-os csökkenés az előző naphoz képest.

Új befektetők érkezhetnek

A kriptotőzsde azonban olyan jeleket lát, amelyek arra utalnak, hogy a közeljövőben megnövekszik a kriptopiacra belépő új befektetők száma:

„Véleményünk szerint a bitcoin, mint a „digitális arany” formája fokozottabb elfogadottsága lehetővé teheti a befektetők egy új alcsoportjának keresletét ebben a piaci rendszerben.”

A Bitcoin dominanciája a teljes kriptopiacon 50,6% a CoinStats adatai szerint, ami a BTC piaci kapitalizációja a teljes kriptopiachoz viszonyítva. Ezenkívül a jelentés kifejtette, hogy azok, akik az árcsökkenésre várnak a befektetéshez, egyre kisebbnek találhatják a mélypontokat, ahogy egyre több befektető vesz részt benne.

„Ennek eredményeként úgy gondoljuk, hogy a „mártogatós” árat valószínűleg agresszívebben vásárolják az előző ciklusokhoz képest, még akkor is, ha továbbra is fennáll a volatilitás” – írta a Coinbase.

A Coinbase pere pozitívan hathat a piacra

Április 6-án a Cointelegraph arról számolt be, hogy az Egyesült Államok második körének fellebbviteli bírósága a Coinbase javára döntött. Megerősítve, hogy a kriptovaluták másodlagos értékesítése platformján nem sérti az értékpapír-tőzsdei törvényt. A felperesek azt állították, hogy a Coinbase nem bejegyzett értékpapírokat kínált és értékesített. Továbbá az értékpapír-törvények különböző rendelkezéseinek megsértésével vádolták a tőzsdét. A Coinbase azonban azzal érvelt, hogy a másodlagos kriptoeszköz-eladások nem feleltek meg az értékpapír-tranzakciós kritériumoknak, vitatva az értékpapír-szabályozás relevanciáját.

A felezés is segíthet

A felezést gyakran összefüggésbe hozták a bitcoin árfolyamának kiugrásával.  Az előző, 2020 májusi felezési eseményt követően a bitcoin árfolyama megugrott. A felezés során 8.787 dollárról indulva a kriptovaluta felpörgött, és 2021 novemberében elérte a 69.000 dollárt.

Szerinted merre fog menni a piac most? Discord szerverünkön régóta mennek már a találgatások.