A bitcoin grafikonján eddig még nem látott golden cross jelent meg

A bitcoin heti grafikonján az 50-es egyszerű mozgó átlag (SMA) most először lépte át alulról a 200-as egyszerű mozgó átlagot (SMA).

Január harmadik hetében a bitcoin történetében eddig nem tapasztalt eseménynek lehettünk szemtanúi. A heti grafikonon az 50-es SMA alulról keresztezte a 200-as SMA-.t Bár ténylegesen még csak most jelent meg, a Gray Swan Signal már a keresztezés előtt adott jelzést a várható eseményekről.

A piaci szakértők ezt a jelenséget ,,arany keresztnek”, angolul ,,golden cross”-nak nevezik. Hozzáértők szerint ez az alakzat annak a jele, hogy az adott eszköz ára pozitív irányba fog mozdulni. A most kialakult kereszt ellentettje a ,,halálkereszt”, avagy ,,death cross”. Ez akkor látható, amikor a rövidebb SMA a hosszabb SMA alá süllyed. Egyes tankönyvek szerint ezek a megnevezések Japánból származnak.

Jöhet a bikapiac?

Sok kereskedő szerint egyértelműen pozitív jel, amit most látunk. Abban is egyetértenek, hogy ez egy hosszú távú bikapiacot jelez. Azonban nem mindenki van ezen a véleményen. Néhány szakértő szerint a bullish értelmezés megkérdőjelezhető, mert az átlagok múltbeli adatokon alapulnak, és általában elmaradnak az áraktól. Más szavakkal, az átlagok a múltban történteket tükrözik, és a heti grafikon első aranykeresztje a bitcoin négy hónap alatti emelkedésének eredménye.

A tapasztalt kereskedők a kereszteket lemaradó mutatóknak tekintik, mert gyakran egybeesnek a trend kimerülésével. Például a 2023 elején, a hetes grafikonon megjelent halálkereszt a medvepiac mélypontját jelentette – írja a coindesk.com.

Az ETF egyelőre nem váltotta be a reményeket

A bitcoin emelkedése már megtorpant. A spot BTC ETF-ek elfogadása után a kriptovaluta árfolyama a 49 000 dollár közelében járt, de a csúcshoz képest már jelentősen visszaesett. Megfigyelők szerint a bullish lendület alábbhagyott, mivel a korai ETF-áramlások nem feleltek meg a magas piaci várakozásoknak.

„Az ETF-ek nettó pénzáramlása mindent egybevetve 965 millió dollár volt, ami eddig erős kezdet. Az ár azonban leesett a piacra dobás okozta eufória után, mivel a befektetők indokolatlanul magas elvárásokat támasztanak a bevezetéssel kapcsolatban” – mondta Greg Cipolaro , az NYDIG globális kutatási vezetője.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön szívesen olvassuk véleményed.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: