A bitcoin hálózat éves mélyponja: A halving hatása?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin blokk mérete éves mélypontra zuhant, a Runes kibocsátási piac továbbra is erős aktivitást és jövedelmezőséget mutat.

Annak ellenére, hogy a Bitcoin blokk mérete éves mélypontra zuhant, a Runes kibocsátási piac továbbra is erős aktivitást és jövedelmezőséget mutat, miközben a hálózat tranzakciós rátája és a bányászok jövedelmezősége csökkent -írja a Cointelegraph.

A Bitcoin blokk méretének csökkenése

A Bitcoin hálózata jelentős csökkenést tapasztalt az átlagos blokk méretében és tranzakciós rátájában. Ez egybeesett az árfolyam esésével körülbelül 64 100 dollárra. A blokk méretének csökkenése, amely a blokkonkénti tranzakciós adatok mennyiségét méri, éles visszaesést jelez a Bitcoin blokklánc tevékenységében. Az eddigi éves mélypontját június 7-én érte el. A hálózat tranzakciók per másodperc (TPS) rátája szintén csökkent júniusban. Ez az esemény a tevékenység csökkenését és a bányászok jövedelmezőségének csökkenését is jelentheti a halving utáni BTC blokk jutalmak csökkenése miatt.

A halving következményei

A BTC halving esemény áprilisban történt, amely a bányászok blokk jutalmát 50%-kal csökkentette. Ezzel hatékonyan csökkentve a profitokat a blokklánc tevékenységéhez való hozzájáruláshoz. A TPS értékek június folyamán 28 TPS csúcsokat és 4,5 TPS alatti mélypontokat értek el. Az írás pillanatában az átlagos TPS érték 9,12 TPS volt.

Bitcoin
Bitcoin transaction rate. Forrás: Blockchain.com
A Runes piac két oldala

A BTC blokklánc jelenlegi állapota ellenére a Runes kibocsátási piac teljesítménye további betekintést nyújt a Runes ökoszisztémába és a hálózat egészébe. Leonidas június 19-i X bejegyzése szerint a Runes kibocsátási piac továbbra is nyereséges. Egy erős felhasználói aktivitást tükröz a BTC blokkláncon. A tíz legnagyobb Runes kibocsátás másodlagos piaci teljesítménye jelentős mértékben változott, -82,76%-tól +1194,42%-ig terjedően, ami folyamatosan erős piaci aktivitást jelez.

A bitcoin piaci ingadozások

A közelmúltbeli árfolyamcsökkenés és a hálózati tevékenység egybeeső visszaesése csak egy hosszabb korrekció kezdetét jelentheti. Rekt Capital kripto elemző nemrégiben megvitatta a BTC lehetséges további korrekcióját, amely „árfolyam klasztereket” képez a Range High ellenállási szint közelében. Ez a szint körülbelül 71 600 dollárnál található. Az elemző szerint június 17-én a BTC „nagyon közel volt” a 64 000 és 62 500 dolláros szintek újbóli teszteléséhez. Ezeket a napos charton Chicago Mercantile Exchange gapekként (hézagok) azonosították. Ezek a gapek olyan területeket képviselnek az árdiagramon, ahol észrevehető különbségek láthatók az egyik nap záróára és a következő nap nyitóára között.

Szerinted is elérkezett a mélypont  BTC esetében, vagy úgy gondolod, hogy tovább esünk? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: