A bitcoin már a 69.000 dolláros árral flörtöl

A bitcoin február 14-én új kétéves csúcsot ért el, amikor a bikák Valentin-napi meglepetésben részesültek.

A BTC ára még a Wall Street előtt is megállíthatatlannak tűnik, mivel 2021 vége óta a legmagasabb szintek köszöntik a bitcoin medvéit. A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai erőteljes BTC-ár visszatérést mutattak az előző napi 48.400 dolláros mélypontról – írja a cointelegraph.com.

A kapitalizáció elérte a 2 billió dollárt

Az ázsiai kereskedési idő alatt a Bitcoin nemcsak eltörölte 4%-os hirtelen veszteségeit, hanem növelt a hosszú távú célárakat is, és 52.000 dolláron is járt. A jellegzetes bullish viselkedés miatt a BTC/USD 1.000 dollárral növekedett rövid idő alatt. A teljes kriptopiaci kapitalizáció pedig megközelítette a 2 billió dolláros határt, miközben a bitcoin áthaladt az 1 billió dollárt.

Az alacsony időkeret beállítását elemezve, a népszerű Skew kereskedő megállapította, hogy a támasz és ellenállás zónák folyamatosan változtak. A legfontosabb trendvonalak az exponenciális mozgóátlagok (EMA) és a relatív erőindex (RSI) pontszámai voltak.

,,Úgy gondolom, hogy ez a tendencia eddig meglehetősen egyértelmű, amíg a piac fenntartja a jelenlegi bullish lendületet” – írta az X-en (korábban Twitteren).

„A 4H EMA-k szép és tömör trendmegerősítést adtak az RSI-vel együtt, hogy lendületet kapjon a bitcoin az aktuális trendhez. Akkor is, ha az egyértelmű aktuális lendület elveszik.” írta Skew.

Skew emellett megjegyezte, hogy a felhajtóerőt a spot Bitcoin ETF-be áramló intézményi tőke adta.

BTC ára a menetrend szerint mozog

Hosszabb távon tekintve a népszerű kereskedő és elemző, a Rekt Capital azt sugallta, hogy minden a bitcoin klasszikus bikapiacainak megfelelően történik. A BTC árfolyamának mozgása „pontosan a menetrend szerint történt” – mondta X követőjének ezen a héten. Rekt Capital összehasonlította az idei évet a 2020-assal, és megjegyezte a felezés katartikus hatását, mivel a BTC/USD általában két hónappal korábban megkezdte a „felezés előtti ralit”. A következő felezés április közepén esedékes.

Szerinted merre fog menni a piac most? Discord szerverünkön régóta mennek már a találgatások.