A bitcoin még a felezés előtt rekordot érhet el

A múltbéli adatok és egy kulcsfontosságú technikai mutató arra utal, hogy a bitcoin még a felezés előtt 70 ezer dollár fölé mehet.

A bitcoin zseniális hónapokon van túl. A bikák figyelmen kívül hagyták az újjáéledő amerikai dollárt és a kincstári hozamokat. Ennek köszönhetően a vezető kriptovaluta 2021 vége óta a legmagasabb szintre került. Míg az árak visszahúzódása valószínűnek tűnik, a szélesebb körű emelkedő tendencia folytatódni látszik. A jelek arra mutatnak, hogy még a felezés előtt az ár újra meglátogatja és potenciálisan meghaladhatja a 69.000 dolláros rekordmagasságot. Legalábbis ezt állítja a 10X Research, miután tanulmányozta a múltbeli adatokat és a relatív erősségi indexet (RSI).

Felezés előtti bullish hozzáállás

Az április 19-én esedékes felezéssel a blokkonkénti jutalom felére csökken 3,125 BTC-re 6,25 BTC-ről. Mára jól ismert az az elmélet, hogy a bitcoin, a piaci érték alapján vezető kriptovaluta 12-16 hónappal a felezés előtt éri el mélypontját – írja a coindesk.com. Ennél is fontosabb a kereskedők számára, hogy a felezéseket megelőző nyolc hét alatt több mint 30%-kal megugrott az árfolyam.

„A bitcoin átlagosan 32%-ot emelkedik 60 nap alatt a felezés előtt” – mondta Markus Thielen, a 10X Research alapítója a CoinDesknek.

A bitcoin 52.000 dollár közelében járt február harmadik hetében. Az innen induló 32%-os emelkedés a korábbi adatok szerint azt jelenti, hogy az árfolyamok rekordmagasság, 69.000 dollár közelébe kerülhetnek a felezés napján vagy azt megelőzően.

,,Minél közelebb vagyunk a bitcoin felezéshez, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy a bitcoin felerősödik, amint azt az elmúlt három felezési ciklusból származó bizonyítékok mutatják. Most sem lesz másként, mivel a kriptoközösségen belül az a felfogás, hogy a felezés bullish jellegű. Ez a felfogás kétségtelenül beáramlik a TradeFi közösségébe, amely agresszíven vásárolja meg ezeket a Bitcoin ETF-eket a felezés előtt” – tette hozzá Thielen.

A spot ETF-ek esetében tapasztalható erős beáramlása a hagyományos befektetők körében emelkedő hangulatot jelez. Ezek a szabályozott ETF-ek lehetővé teszik a befektetők számára a kriptovaluta kitettségét, megkerülve az érmék tárolásával járó gondokat.

A havi RSI észak felé mutat

Az RSI, amelyet J. Welles Wilder fejlesztett ki, egy lendületi mutató, amely az ármozgások sebességét és változását méri egy meghatározott időszak, általában 14 nap, hét vagy hónap alatt. A 70 feletti értékek az árak erős emelkedését jelzik. Egy héttel ezelőtt a bitcoin 14 napos RSI-je december óta először lépte át a 80-at. A 10X Research szerint 14 ilyen korábbi RSI-jelből 12 előrevetítette a felgyorsult emelkedő trendeket, ami átlagosan 54%-os növekedést produkált a következő 60 napban.

,,A bitcoin 48.294 dolláron forgott, amikor az utolsó jel kiváltott, és ha az előzmények (60 nap alatt +54% átlagos hozam) bármiféle iránymutatót adhatnak, akkor a bitcoin 74.600 dollárra emelkedhet e jel alapján” – jegyezte meg Thielen.

A múltbeli teljesítmény nem garantálja a jövőbeli eredményeket, és a makrogazdasági tényezők önmagukban alakíthatják vagy megtörhetik a trendeket.

Szerinted merre fog menni a piac most? Discord szerverünkön régóta mennek már a találgatások.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: