A bitcoin megelőzi az aranyat a befektetői portfóliókban

A JPMorgan elemzője szerint a bitcoin allokációja a befektetői portfóliókban elérte az arany 3,7-szeresét, ha volatilitást korrigálunk.

A JPMorgan ügyvezető igazgatója, Nikolaos Panigirtzoglou állítólag azt mondta, hogy a volatilitáshoz korrigálás után a befektetői portfóliókban a bitcoin allokációja 3,7-szer nagyobb, mint az aranyé – írja a cointelegraph.com.

Az elemző kiemelte, a januári jóváhagyásuk óta a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF) jelentős, több mint 10 milliárd dolláros beáramlást könyveltek el.

Akár 220 milliárd is érkezhet az ETF-ekbe

Nikolaos Panigirtzoglou az is mondta, hogy a spot Bitcoin ETF piacának potenciális mérete elérheti a 62 milliárd dollárt. A JPM Securities egy másik jelentése szerint a BTC ETF-ek spot piaca akár 220 milliárd dollárra is növekedhet a következő két-három évben:

„Becsléseink szerint a következő három évben 220 milliárd dollár fog befolyni az ETF-ekbe, ami szintén jelentős hatással lehet a bitcoin árfolyamára, tekintettel a tőke szorzójára.”

A Grayscale még visszafogja a mezőnyt

A spot BTC ETF-ek nettó pozitívumnak bizonyultak a kriptopiacon, a világ legnagyobb kriptovalutájának piaci kapitalizációja több mint 45%-kal nőtt februárban. A spot Bitcoin ETF-ek nettó árbevétele februárban 6,1 milliárd dollárra emelkedett, szemben a januári 1,5 milliárd dollárral.

A Bitcoin ETF-ek napi beáramlása március 12-én tetőzött, amikor 1 milliárd dollár feletti volt. Az elemzők úgy vélik, hogy ez a szám tovább emelkedhet, ha a kiáramlás megszűnik a Grayscale Bitcoin Trust ETF-ből.

,,Alig több mint egy hónap múlva jön a bitcoin felezés, aminek hatására a napi BTC-kínálat felére csökkenne. Ez tovább élénkítheti a keresletet, és kínálati válsághoz vezethet a következő hat hónapon belül” – jósolja Ki Young Ju, a CryptoQuant cég vezérigazgatója.

Az ETF elindított egy folyamatot

A hosszan tartó, csaknem három évig tartó kriptotélt követően a spot Bitcoin ETF jóváhagyások elindítottak egy eseményláncolatot. Megnyitották a kaput az intézményi elfogadás előtt, és katalizátorává váltak a BTC óriási árfolyam-akciójának. Ennek hatására a BTC már márciusban túllépte a legutóbbi bikaciklus történelmi csúcsát, a 69.000 dolláros árat.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.