A bitcoin nem alkalmas fizetőeszköznek – állítja a vezérigazgató

Larry Fink kételkedik a bitcoin használatának praktikusságában. Véleménye szerint egy befektetési eszközként kell rá tekinteni a jövőben is.

A héten végre jóváhagyást kapott a spot Bitcoin ETF. Azóta számos piaci szakértő azon tanakodik, mi vár ránk ezután. Larry Fink, a BlackRock vezérigazgatója a CNBC-nek adott interjúban mondta el a véleményét a témáról január 11-én. Kifejtette, kételkedik a bitcoin használatának praktikusságában. Álláspontja szerint a vagyontárolás alternatív formájaként kell rá tekinteni. Elmondta, nem sok esélyt lát rá, hogy leváltsa a nemzeti valutákat.

„Nem hiszem, hogy valaha is valuta lesz. Szerintem ez egy eszközosztály” – nyomatékosította a vezérigazgató.

Legyőzték a szkepticizmust

A héten bejelentett elfogadás történelmi jelentőségű volt. A bitcoint és a többi kriptot a tőzsde szereplői sokáig óvatosan figyelték. Azonban most megváltoztak a dolgok. Fink kifejtette, hogy a Bitcoin ETF hozzájárul egy olyan iparág legitimálásához, amely a kezdetektől fogva szkepticizmussal szembesült.

„A Bitcoin ETF megjelenése egy példa arra, hogy legitimizáljuk; nagyobb biztonságot teremtünk” – jelentette ki .

A spot Bitcoin ETF volt a Blackrock 576. jóváhagyott ETF-e.

Más digitális valuta lehet még fizetőeszköz

Larry Fink, a BlackRock vezérigazgatója úgy véli, hogy a központi banki digitális valuták (CBDC) a közeljövőben teret nyerhetnek.

„Szerintem digitális valutákat fogunk létrehozni, ehhez blokkláncot fogunk használni” – jelentette ki.

A Cointelegraph legfrissebb adatai szerint több mint 100 ország vizsgálja a CBDC-k fejlesztését, miközben 39 ország rendelkezik kísérleti, próba vagy elindított CBDC-kezdeményezésekkel.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.