A Bitcoin ,,semmit sem csinál” állítja a JPMorgan

A Bitcoin haszontalanságáról beszélt Davosban Jamie Dimon, a JPMorgan Chase vezérigazgatója.

A pénzügyi nagyvállalatok több milliárd dolláros beáramlást tapasztalnak a spot Bitcoin ETF-be. Ennek ellenére a JPMorgan arra kéri a CNBC-t, hogy ne beszéljen többet a BTC-ről. A legnagyobb kriptovaluta, amely a múlt heti hullámzás után még mindig egy szorosan behatárolt sávban halad, ismételten nem tudta stabilán áttörni a 43.000 dolláros határt és kialakítani egy supportot fölötte.

A hangulaton Jamie Dimon, a JPMorgan Chase vezérigazgatója sem segített. A WEF éves találkozóján Davosban, Svájcban azt  mondta a CNBC-nek, hogy a Bitcoin „semmit sem csinál”.

Régi vádak kerültek elő

,,Ez nem vicc. Vannak illegális felhasználási módok: pénzmosás, csalás, adóelkerülés, szexuális kereskedés” – állította, megismételve a Bitcoinnal kapcsolatos ősrégi, széles körben leleplezett kritikákat.

„Ezekre használják valójában. Látható, hogy több száz, esetleg évi 50–100 milliárd dollárt használnak erre” – érvelt Jamie Dimon, a JPMorgan Chase vezérigazgatója.

Dimon emellett kijelentette, hogy többé nem fogja megemlíteni a Bitcoint a CNBC-n. Arra kérte a műsorvezetőket, hogy ők se beszéljenek róla. Amint arról a Cointelegraph beszámolt, Dimon maga is többször megígérte, hogy az évek során nem emlegeti.

Arra a kérdésre, hogy milyen álláspontot képvisel a múlt heti spot Bitcoin ETF elindításával kapcsolatban, kitartott amellett, hogy nem korrekt a Bitcoint felkarolni a versenytársakkal szemben.

„Vannak, amelyek csinálnak valamit, szemben a semmittevő Bitcoinnal” – összegezte Larry Finkre, a BlackRock vezérigazgatójára utalva, akinek az iShares Bitcoin Trust (IBIT) ETF-je az első három napban több mint 700 millió dolláros beáramlást tapasztalt .

Te egyetértesz vele? Discord szerverünkön megoszthatod velünk.