A bitcoin tranzakciók új csúcsot döntöttek

A Bitcoin hálózat napi tranzakcióinak száma elérte a 926,842-t, amit főleg a Bitcoin Runes -Rúnák- iránti növekvő érdeklődés váltott ki, jelentős mérföldkövet állítva fel a kriptovaluta történetében.

A Bitcoin hálózat napi tranzakcióinak száma rekordmagasságot ért el, ami elsősorban a Bitcoin Runes -Rúnák- iránti növekvő érdeklődés eredményeként következett be. Ez a jelenség új mérföldkőnek számít a kriptovaluta piacán, és jelentős hatást gyakorol a BTC ökoszisztémájára -írja a Cointelegraph.

Rekorddöntés a Bitcoin Hálózaton

A bitcoin hálózat április 23-án túlszárnyalta a korábbi, 731,000-es napi tranzakciós csúcsot, amelyet 2023 decemberében ért el. Ez az új rekord mindössze három nappal a BTC felezése, azaz a bányászok jutalmának csökkenése után következett be, ami tovább növelte az érdeklődést a BTC iránt.

A Runes  -Rúnák- dominanciája

A Runes -Rúnák-, egy új protokoll, amely a Bitcoin hálózatán kibocsátott cserélhető tokeneket kezeli, az összes BTC tranzakció 68%-át teszi ki. Ezen tranzakciók volumene jól mutatja a bitcoin blokklánc területének értékét, amely továbbra is a legdecentralizáltabb, legbiztonságosabb és legrobusztusabb hálózat marad.

Bitcoin hálóat állapota

A BTC árfolyamának állapota

Annak ellenére, hogy a tranzakciós szám rekordot döntött, a BTC árfolyama továbbra is visszafogott maradt, alig haladva meg a 64,000 dolláros szintet. Az utóbbi hónapokban a BTC ára több mint 9%-ot esett vissza, ami további bizonytalanságot kelt a befektetők körében.

A piaci lehetőségek és kihívások

Bár a Runes -Rúnák- nagy érdeklődést váltott ki a bitcoin közösségében, a valódi piaci lehetőségek csak hónapokkal az első befektetői hullám után jelenhetnek meg. A kezdeti lelkesedés után a piac hűvösebbé válhat, hasonlóan az NFT-láz utáni időszakhoz.

Te is elsajátítanád a kritotőzsdei kereskedést, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Csatlakozz Discord szerverünkhöz!