A BlackRock bevonja az amerikai bankokat a Bitcoin ETF-be

A bitcoin újabb futamot hajtott végre egy kulcsfontosságú zónában, amikor is feltűntek az amerikai bankok, köztük a Goldman Sachs a BlackRock ETF „engedélyezett partnereként”.

Felröppent a hír, hogy amerikai óriásbankok is beléphetnek a spot Bitcoin ETF-ek világába, és ezzel együtt a  kriptopiacra. Ezzel egy időben az USA jelentése szerint az infláció jelei is mérsékelődnek – írja a cointelegraph.com.

A bitcoin csökkenti a Fed kamatcsökkentési esélyeit

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatták, hogy a bitcoin támasz zónája megújult, és 68.630 dollárra emelkedett. Úgy tűnt, hogy a bitcoin párhuzamosan erősödik azzal a hírrel, miszerint a világ legnagyobb vagyonkezelője, a BlackRock nagy amerikai bankokat vett fel a Bitcoin ETF partnerei közé.

Az online megosztott bejelentésben felsorolt ​​nevek között szerepelt a Goldman Sachs, a Citadel, az UBS és a Citigroup.

„A nagy cégek most akcióra vágynak, és/vagy most már rendben vannak azzal, hogy nyilvánosan kapcsolatba kerülnek ezzel” – írta Eric Balchunas, a Bloomberg Intelligence vezető ETF-elemzője az X-re adott válaszában.

Balchunas azt javasolta, hogy a fejlemények „valószínűleg az ETF-ek mega-áramlásának/sikerének eredménye”.

Amint arról a Cointelegraph beszámolt, április 4-én a kilenc új termék több mint 500.000 BTC-t tartalmazott. Ebben nincs benne a Grayscale Bitcoin Trust.

A BlackRock narratívája arra szolgált, hogy megvédje a BTC árlépését a legújabb inflációs jelektől. Ezek a vártnál magasabb foglalkoztatási adatok formájában jelentek meg, ami arra utal, hogy a Federal Reserve-nek több mozgástere lenne a kamatlábak hosszabb ideig történő magasabb szinten tartására.

A CME Group FedWatch Tool legfrissebb adatai azt mutatták, hogy a 2024-es kamatcsökkentés tovább tolódik az év vége felé. A júniusi csökkentés esélye a cikk írásakor valamivel több mint 50% volt, ami 10%-kal kevesebb, mint a hét elején.

69.000 dollárt felett várakoznak az eladók

A piac felépítését elemezve, a népszerű kereskedő, Daan Crypto Trades észrevette, hogy bitcoin esetében az eladási oldali likviditás a ,,szabadban” van. A CoinGlass megfigyeléséből származó további adatok azt mutatták, hogy a jelentős eladók 69.000 dollár felett várakoznak– ez még mindig a jelenlegi árakció fókuszpontja.

„Haladja meg a 69.000 dollárt, és minden fogadás megszűnik” – folytatta Jelle kereskedő  X-elemzését.

Jelle megjegyezte, hogy a BTC/USD-nek sikerült magasabb mélypontot kialakítania az óránkénti időkereteken, ami a felfelé ívelés jele

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.