A BlackRock emelné a tétet: 100 ezer helyett mostmár 10 millió dollár értékben venne BTC-t az ETF projektjéhez

A BlackRock állítólag 10 millió dollár értékű BTC megvásárlásával tervezi finanszírozni a saját spot Bitcoin ETF termékét. Ez az összeg egy hatalmas ugrás, mivel korábban 100 ezer dolláros kezdeti vásárlásról szóltak a hírek.

Miközben továbbra sincs hír az ETF jóváhagyásáról, sorra látnak napvilágot az ETF-ekkel kapcsolatos hírek. A SEC részéről mutatkozó csend és a bitcoin árfolyamának beesése látszólag aggodalomra adhat okot. Azonban a friss hírek szerint a kérvényt benyújtó intézmények egyelőre nem aggódnak.

Százszorosa a korábbi összegnek

A holtidőt kihasználva az elemzők is újabb információkat osztottak meg a korábban kiszivárgott dokumentumokból. Kiderült, a világ legnagyobb vagyonkezelője, a BlackRock várhatóan 10 millió dollár értékben vásárol Bitcoint – szúrta ki a cointelegraph.com.

James Seyffart piackutató elemző X-en (korábban Twitter) osztotta meg egy bejegyzést a BlackRock BTC vásárlásával kapcsolatban. Állítása szerint egy decemberi dokumentumból az derült ki, hogy a világ legnagyobb vagyonkezelője és a spot Bitcoin ETF éllovasa januárban 10 millió dollár értékű bitcoint vásárolna.

Kiemelte, ez az információ nem a végleges dokumentumból van. Hozzátette, a vásárlás még nem jelent egyet azzal, hogy el is indítja vagy elindíthatja a saját spot BTC ETF-jét.

Eric Balchunas, a Bloomberg elemzője is hozzászólt a témához. Megjegyezte, ez az összeg egy hatalmas ugrás, mivel korábban 100 ezer dolláros kezdeti vásárlásról voltak hírek.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.