A BlackRock újítása bankok tömegei előtt nyitná meg a kriptopiacot

Egy friss dokumentum szerint a BlackRock ETF indítványának köszönhetően elérhetővé válna a kriptokereskedelem azoknak a bankoknak is, amelyek közvetlenül nem tarthatnak kriptovalutát.

Egy nemrég napvilágot látott dokumentumból megtudtuk, a BlackRock lehetővé tette az ETF-ökoszisztéma létfontosságú tagjai számára, hogy ne csak kriptovalutával, hanem készpénzzel is létrehozhassanak új alapokat. Mivel a szigorúan szabályozott amerikai bankok nem tarthatnak bitcoint, ez a felállás lehetővé tenné, hogy a JPMorgan vagy a Goldman Sachs a BlackRock ETF-jének engedélyezett partnereként (AP) működjön. (Az már más kérdés, hogy akarják-e.)

A SEC, a BlackRock és a Nasdaq novemberi találkozójáról készült feljegyzésből kiderül, az engedélyezett partnerek készpénzállománya egy közvetítő segítségével átváltható lenne bitcoinra, amit az ETF letétkezelője tárolna. Eddig általános nézet volt, hogy az engedélyezett partnerek olyan nagyvállalatok lesznek, amelyeknek van tapasztalatuk a kriptovaluták terén, mint például a Jane Street, a Jump Trading és a Virtu.

Azonban ez a változtatás azt jelenti, hogy a bankok is részt vehetnek az eseményekben,

ami forradalmi változást jelentene az iparágnak, mivel rengeteg pénzt vonzana be a kiskereskedelmi befektetőktől – írja a coindesk.com.

Szerinted ez hogyan hat majd a piacra? Discord szerverünkön várjuk a hozzászólásokat.