A BTC árfolyama 12%-ot emelkedett a FOMC után

A FED úgy döntött, hogy a jelenlegi szinten tartja a kamatlábakat, amire a bitcoin pozitívan reagált.
Elmaradt a kamatcsökkentés

A BTC árfolyama közel 12 %-ot emelkedett a FOMC után. Tette mindezt úgy, hogy az ETF-ek nettó pénzárama továbbra is negatív – írja a cointelegraph.com.

A Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) ülése után Jerome Powell Fed-elnök azt javasolta, hogy „helyénvaló” lenne az év későbbi szakaszában kamatcsökkentést végrehajtani.

„A bizottság arra számít, hogy nem lesz célszerű a céltartományt csökkenteni mindaddig, amíg nem nyer nagyobb bizalmat abban, hogy az infláció fenntarthatóan 2 százalék felé halad” – írta a sajtóközlemény.

Elmaradt a támasz tesztelése

A BTC/USD végül elkerülte a 60.000 dolláros támasz újabb tesztelését, ehelyett 68.000 dollárig menetelt, és teljesen törölte korábbi veszteségeit.

„A cél: maradjon 65.300 dollár felett” – írta Jelle nevű népszerű kereskedő az X-en (korábban Twitteren) végzett legutóbbi elemzésének egy részében.

A shortok láthatóan a fájdalmasabb oldalon voltak a FED döntése után. A CoinGlass adatai szerint a március 20-án közel 70 millió dollárt likvidáltak a BTC-piacról.

A spot Bitcoin ETF-ek három napja negatívban

Érdekes adat, hogy a spot BTC ETF-ek esetében tapasztalt, immár harmadik napja tartó kiáramlás nem rontotta a hangulatot.

Az egyesült királyságbeli székhelyű Farside befektetési cég legfrissebb adatai szerint március 20-án 261 millió dollár hagyta el az új BTC ETF-termékeket, főként a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) 386 millió dolláros kiáramlása miatt.

A többi ETF-be beáramlás történt, de ez csupán töredéke annak, amit hónap elején láthattunk.

A piaci megfigyelők továbbra is optimistáknak tűnnek. A népszerű kommentátor, Dyme szerint az ETF-ekkel szembeni rugalmasságot mutatja az, hogy a bitcoin nem reagált a három napja tartó kiáramlásra.

„A visszapattanás a negatív beáramlással (pontosságot feltételezve, beleértve a piacot követőt is?) azt jelenti, hogy a piac nem függ attól, hogy az ETF-ek felfelé mozduljanak” – olvasható egy X- bejegyzésben .

Samson Mow, a Jan3 kripto-elfogadó cég vezérigazgatója azzal érvelt, hogy a jövőben még a GBTC is standardnak tekinti a nettó beáramlást.

„Minden Bitcoin ETF-kiáramlás előbb-utóbb beáramlás lesz. Tervezz ennek megfelelően” – foglalta össze .