A Cardano megfelel a MiCA követelményeinek

A Cardano Alapítvány és a CCRI MiCA-kompatibilis fenntarthatósági mutatókat vezetett be, hogy a szabályozás előtt járjanak, különös tekintettel az energiatakarékosságra és az átláthatóságra.

A Cardano Alapítvány és a Crypto Carbon Ratings Institute (CCRI) MiCA-nak megfelelő fenntarthatósági mutatókat vezettek be az energiatakarékosság és átláthatóság érdekében, hogy a szabályozás előtt járjanak. A jelentés részletezi a Cardano hálózat energiahatékonyságát és szénlábnyomát, valamint a tranzakciók energiaigényét. Ezzel a lépéssel a Cardano célja, hogy megfeleljen az EU új kriptoeszköz-szabályozásainak és példát mutasson az iparágnak -írja a Cointelegraph.

A MiCA jelentés és együttműködés

A Cardano Alapítvány együttműködött a CCRI-val, hogy biztosítsa a minőséget a blokklánc felügyeletében és az adatgyűjtési módszertanban. Ez a jelentés hangsúlyozza, hogy a Cardano energiatakarékosabb konszenzus protokollon fut, és jelentősen kevesebb áramot fogyaszt, mint a proof-of-work (PoW) protokollok.

Energiatakarékosság és környezeti hatások

A jelentés tartalmazza a Cardano hálózat éves villamosenergia-fogyasztását és szénlábnyomát, valamint az egy tranzakcióra jutó marginális energiaigényt. Ezek a fenntarthatósági mutatók összhangban vannak az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) által kidolgozott szabályozási technikai normákkal.

Cardano

Sikeres iparági megfelelés

Frederik Gregaard, a Cardano Alapítvány vezérigazgatója elmondta, hogy a MiCA-nak megfelelő fenntarthatósági mutatók kidolgozásával az alapítvány nemcsak az EU szabályozásainak való megfelelést kívánja biztosítani, hanem mércét is szeretne állítani a kriptóipar számára. A MiCA részleges hatálybalépésével az iparág most hat hónapos visszaszámlálásban van a fontos ESG (környezetvédelmi, társadalmi és irányítási) követelmények bevezetéséig.

A blockchain technológia jövője

Gregaard szerint ez a kezdeményezés bemutatja, hogy a blokklánc hálózatok hogyan tudják kezelni az ESG aggodalmait. Különös tekintettel a környezeti hatásokra helyezi a hangsúlyt, miközben fenntartják az átláthatóságot és a hatékonyságot. A MiCA csomag első szakasza június 30-án lépett hatályba, elsősorban a stabilcoinokra összpontosítva. Decemberben további szabályozások lépnek életbe, amelyek hatással lesznek a kriptoeszköz-szolgáltatókra és olyan ökoszisztémákra, mint a Cardano.

Szerinted követni fogják a különböző kriptovaluták a Cardano-t? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: