A Circle elhozza az első globálisan szabályozott stabilcoint

A Circle lett az első globális stabilcoin kibocsátó, amely megfelel az Európai Unió Markets in Crypto-Assets (MiCA) szabályozási keretrendszerének.

Az USDC és EURC stabilcoinok az első digitális fiat tokenek, amelyek teljes mértékben megfelelnek a Markets in Crypto-Assets (MiCA) szabályozásnak -írja a Cointelegraph.

A Circle és a MiCA szabályozás

A Circle, az USDC és EURC stabilcoinok kibocsátója, az első globális stabilcoin kibocsátóvá vált, amely megszerezte a szabályozási jóváhagyást az Európai Unió Markets in Crypto-Assets (MiCA) keretrendszere alatt. A MiCA új szabályai azonnal hatályba léptek, így az USDC és EURC stabilcoinok teljes mértékben követik az új szabályozást. Ez azt jelenti, hogy a befektetőknek nem kell attól tartaniuk, hogy át kell váltaniuk stabilcoinjaikat fiat pénzre vagy más digitális eszközökre a szabályok betartása érdekében.

Franciaország az új központ

Jeremy Allaire, a Circle társalapítója és vezérigazgatója bejelentette, hogy a cég Franciaországot választotta európai központjául. Franciaország előretekintő hozzáállása a digitális eszközök szabályozásában, valamint a Circle és a French Prudential Supervision and Resolution Authority  (ACPR) közötti munkakapcsolat voltak a döntő tényezők ebben a választásban. Allaire rámutatott, hogy az Európai Unió szabályozási átalakulása történelmi jelentőségű, mivel ez az első átfogó szabályozási keretrendszer a digitális eszközök számára.

Uphold Kripto stabilcoint

MiCA félelmek és a stabilcoin piac

A MiCA-ra való felkészülés során számos tőzsde változtatásokat jelentett be stabilcoin politikájában és termékkínálatában. Júniusban az Uphold kriptotőzsde és letéti platform bejelentette, hogy hat stabilcoint töröl listájáról. Ezek között volt a Tether, a Dai, a TrueUSD (TUSD), a Gemini dollár (GUSD), a Pax dollár (USDP) és a Frax Protocol (FRAX). Hasonló lépést tett a Bitstamp is, amely törölte a Tether EURT stabilcoint. A Binance egy enyhébb megközelítést alkalmazott. Bevezette a “sell-only” (csak eladás) stratégiát bizonyos stabilcoin termékekre az európai piacon.

Binance stratégiája az új szabályokhoz

A világ legnagyobb központosított tőzsdéje, a Binance, nem törölte stabilcoinjait az európai felhasználói számára. Ehelyett a stabilcoinokat két kategóriába sorolta: megfelelők és nem megfelelők. Majd korlátozta bizonyos piaci funkciókat. Ezzel a lépéssel a Binance kiegyensúlyozott megközelítést alkalmazott az új stabilcoin szabályozásokhoz az európai piacon. Ezzel lehetővé téve a felhasználók számára a stabilcoinok további használatát, miközben betartják a MiCA előírásait.

Te mit gondolsz a MiCA-ról? Hasznosnak, vagy túlzottan korlátozónak tartod? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: