A Deutsche Telekom felcsapott bitcoin bányásznak?

A Deutsche Telekom bejelentette, hogy bitcoin bányászatba kezd, bővítve kriptoalapú tevékenységeit és Web3 infrastruktúráját.

A Deutsche Telekom tervei és Web3 bővítése követi a Fetch.ai decentralizált blokkláncon mint validátor nemrégiben kialakított pozícióját. A T-Mobile Deutsche Telekom bejelentette, hogy Bitcoin bányászatba kezd, ezzel bővítve kriptoalapú tevékenységeit -írja a Cointelegraph.

Új lépés a bitcoin bányászat felé

A Deutsche Telekom a BTC Prágai rendezvényen jelentette be, hogy elindítja Bitcoin (BTC) bányászati tevékenységét. Ez a lépés kiterjeszti a vállalat kriptoalapú aktivitásait, amelyek már magukban foglalják a Bitcoin node-ok és a Bitcoin Lightning node-ok működtetését is. Dirk Röder, a Deutsche Telekom Web3 infrastruktúráért és megoldásokért felelős vezetője, elmondta, hogy 2023 óta működtetnek Bitcoin node-okat, és hamarosan egy „digitális monetáris fotoszintézis”-nek nevezett projektbe is belevágnak.

A „digitális monetáris fotoszintézis” jelentése

Amikor Joseph Hall megkérdezte Rödert, hogy mit ért „digitális monetáris fotoszintézis” alatt, Röder csak annyit mondott: „Meg fogjuk tenni.” Bár a pontos részletek még nem ismertek, az elnevezés azt sugallja, hogy a Deutsche Telekom innovatív módon kívánja integrálni a digitális pénzügyi technológiákat és a kriptovalutákat a vállalat működésébe.

Deutsche Telekom

Web3 jelenlét és bővítés

A Deutsche Telekom aktív szereplője a Web3 területének, és 2023 júniusa óta a Polygon validátoraként is működik. A cég staking és validációs szolgáltatásokat nyújt, támogatva a Polygon platform proof-of-stake (PoS) konszenzus mechanizmusát. Ezáltal nemcsak az infrastruktúráját hasznosítja, hanem új bevételi forrásokat is teremt.

Fetch.ai validátori szerep

A Deutsche Telekom 2024 februárjában partnerségre lépett a Fetch.ai nevű decentralizált mesterséges intelligencia (AI) platformmal. Mint validátor a Fetch.ai blokkláncán, a vállalat támogatja az AI-vezérelt autonóm ügynökök működését. Ezek az ügynökök különféle szolgáltatásokat nyújtanak, például az egészségügy, az autóipar, az ellátási lánc menedzsment és a digitális identitások területén.

Te mit gondolsz, jó döntést hozott a Deutsche Telekom? Véleményedet elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: