A DOGE fizetőeszköz lehet

A kutya témájú memecoin, a DOGE heti csúcsot ért el, miután létrehozták az XPayments fiókot az X-en.

A DOGE ismét felkeltette a kereskedők figyelmét. Ennek oka, hogy az X platformhoz újonnan létrehozott fizetési számla híre futótűzként terjedt el a felhasználók körében. Az XPayments fiók mára több mint 100 000 követőt számlál.

A Cointelegraph Markets Pro adatai szerint a DOGE 12,8%-ot emelkedett egy kilencórás ablakban, és január 21-én a hajnali órákban elérte a hétnapos csúcsot, 0,08978 dollárt. Azóta körülbelül 4%-ot esett az elmúlt napban. Ami nem meglepő, mivel a teljes piac, így a fontosabb coinok, mint a bitcoin is, piros gyertyával indította a hetet. Mindez közel másfél héttel azután történt, hogy piacra került a spot Bitcoin ETF.

Egyelőre nincs hivatalos információ

Az X eddig még nem erősítette meg, hogy pontosan milyen fizetési funkciókat tervez kínálni. A kereskedők látszólag azt feltételezik, hogy a DOGE is részt vehet a kínálatban. Ezt azért gondolhatják, mert az oldal tulajdonosa, Elon Musk időnként megemlíti a Dogecoint.

Az X-felhasználók régóta remélik, hogy Musk valamilyen módon integrálja a Dogecoint a platformba a sokszor rejtélyes X-bejegyzések és a milliárdos gyakran rejtélyes profil frissítései miatt.

Musk régóta egyengeti a coin útját

Musk már engedélyezte a DOGE fizetést a Tesla áruüzletében. Nem sokkal azután, hogy 2023 áprilisában átvette a platform irányítását, a Twitter logóját Dogecoin logóra cserélte , ami 22%-os ugrást okozott a DOGE árában.

2023 decemberében Musk azt mondta, hogy az X-hez kapcsolódó kifizetéseket valamikor 2024 közepén kezdik meg. 2023-ban a cég több államban kért pénzküldési engedélyt.

Szerinted tényleg lehet majd fizetésre használni a DOGE-t? Discord szerverünkön elmondhatod.