A dogecoin a piaci átlagnál jobban megszenvedi a korrekciót

A dogecoin árfolyama 4,82%-kal esett, ezzel alulmúlta a kriptopiacot. A memecoin 38%-ot zuhant az egy hónappal ezelőtti csúcshoz képest.

A dogecoin árfolyama visszaesett, ahogy a szélesebb kriptovaluta piac alkalmazkodik a csalódást keltő amerikai GDP-növekedési adatokhoz és annak a Fed következő lépésére gyakorolt ​​lehetséges következményeihez. A DOGE árfolyama 4,82%-kal 0,15 dollár körüli értékre esett. Ezzel alul teljesítette a kriptopiacot, amelynek értéke ugyanazon a napon 2,25%-ot esett. A memecoin 38%-ot zuhant az egy hónappal ezelőtt alapított 0,229 dolláros helyi csúcshoz képest – írja a cointelegraph.com.

 

A kamatcsökkentési kilátások rontják a dogecoin keresletét

A dogecoin esése annak a szélesebb kriptopiaci visszaesésnek a része, amely az Egyesült Államok bruttó hazai termékének (GDP) április 25-i közzététele után kezdődött. Figyelemre méltó, hogy az amerikai gazdaság növekedése 1,6% volt 2024 első negyedévében, szemben a 2,5%-os várakozásokkal. A személyes fogyasztási kiadások ugyanakkor 0,3%-kal emelkedtek márciusban. Ezekre az elsöprő gazdasági mutatókra reagálva a swap-kereskedők a Federal Reserve 2024-es kamatcsökkentésére vonatkozó várakozásaikat mindössze 33 bázispontra mérsékelték, ami jelentős csökkenés az év elején várt csökkentéshez képest.

A tartósan magas kamatlábakra vonatkozó várakozások április 24-én 4,739%-ra emelték az irányadó amerikai 10 éves kincstárjegy hozamát, ami öt hónapja a legmagasabb szintje. A hozam azóta is ugyanazon a szinten mozog, csökkentve a kockázatosabb kriptoeszközök vonzerejét. Például azon a napon, amikor a hozam elérte a csúcsot, öt spot Bitcoin ETF összesen 217 millió dollár kiáramlást tapasztalt.

Csökkenő Dogecoin kamatok és finanszírozási ráták

A DOGE nyitott kamata (OI) április 27-én 865,63 millió dollárra esett a csaknem egy hónappal ezelőtti 2,21 milliárd dolláros helyi csúcsról. Eközben a finanszírozás mértéke immár 0,0063% nyolc óránként.  Az OI csökkenése és az alacsony finanszírozási ráta együttesen a piacon uralkodó medvés hangulatra utal. Ez azt jelzi, hogy a kereskedők vagy óvatos megközelítést alkalmaznak a dogecoin jövőbeni ármozgásával kapcsolatos bizonytalanság miatt, vagy pedig csökkent a dogecoin magas tőkeáttétellel történő kereskedése iránti általános érdeklődés.

Érdekeln a kripto világ, de nem tudod kivel megbeszélni? Csatlakozz Discord közösségünkhöz, ahol sok ilyen emberrel tudsz beszélgetni!