A Genesis 2,1 milliárd dollárért vásárol bitcoint

A jelentős bitcoin-vásárlás azután történt, a Coinbase kijelentette, hogy a GBTC eladásából származó bevételek többsége „a kripto-ökoszisztémán belül marad”.

A csődbe ment kriptokölcsönző cég, a Genesis a hírek szerint mintegy 36 millió részvényt adott el a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) részvényéből, hogy további bitcoint vásároljon. a hitelezőkkel szembeni tartozásai rendezésének előkészületei keretében – írja a cointelegraph.com.

A Bloomberg legutóbbi jelentése szerint a Genesis körülbelül 36 millió GBTC-részvényt likvidált április 2-án, ami akkoriban körülbelül 58,50 dollár volt részvényenként.

A részvények árfolyama megközelítőleg 50%-kal emelkedett, mióta a Genesis először engedélyt kért az Egyesült Államok csődbíróságától a 36 millió GBTC részvény eladására február 2-án, amikor a részvények 38,50 dolláron voltak.

A teljes eladási összeg 2,1 milliárd dollár volt, ami 32.041 Bitcoin vásárlását tette lehetővé április 2-án 65.685 dolláros áron. A Genesis bitcoint fog használni a tartozásainak kifizetésére. A közzététel időpontjában a 32.041 Bitcoin értéke jelenleg 2,18 milliárd dollár. A közelmúltban a Coinbase kriptovaluta tőzsde biztosította a közösséget, hogy az eladás várhatóan nem lesz nagyobb hatással a kriptopiacra.

„Az a véleményünk, hogy ezeknek az alapoknak a nagy része valószínűleg a kripto-ökoszisztémán belül marad. Ez hozzájárul a piac semleges általános hatásához” – szögezte le a Coinbase.

Kifejtette, hogy a csődterv szabályai lehetővé tették a Genesisnek, hogy a GBTC részvényeit vagy a hitelezők nevében átváltsa a mögöttes bitcoin eszközzé, vagy pedig végleg eladja a részvényeket, és szétosztja a készpénzt.

Ez azután történt, hogy a Digital Currency Group (DCG) azzal érvelt, hogy leányvállalata, a Genesis azt javasolta, hogy többet fizessenek ügyfeleinek, mint amennyire jogosultak. Február 6-án a Cointelegraph arról számolt be, hogy a DCG azt állítja, hogy a  Genesis jelenlegi terve szerint „több száz millió dollárral többet, mint a petíciók időpontjában benyújtott követeléseik teljes összege” kerül a hitelezőkhöz.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.