A hongkongi Bitcoin ETF-ek indíthatják be a következő rallyt

A több mint 10 000 BTC-vel rendelkező megabálnák felhalmoznak, mielőtt Hongkong jóváhagyja az első spot Bitcoin ETF-eket, amely akár már áprilisban megtörténhet.

Piaci szakértők szerint a hongkongi spot BTC ETF-ek első tételének potenciális jóváhagyása nagy katalizátor lehet a bitcoin számára.

Hongkong 4 Bitcoin ETF-et hagyhat jóvá a felezés előtt

A Hongkongi Értékpapír-szabályozási Bizottság (SFC) április 15-ig hagyhatja jóvá a spot BTC ETF-ek első tételét. Napokkal azelőtt, hogy a BTC-felezés megtörténne. A helyi sajtóértesülések szerint a hongkongi szabályozó állítólag felgyorsította négy spot BTC ETF jóváhagyási folyamatát. A potenciális jóváhagyás nagyobb keresletet vonzhat a bitcoin iránt, mivel Hongkongban lakossági és intézményi befektetők számára is kínál BTC-t.

A hongkongi szabályozók április 15-én jóváhagyhatják mind a Bitcoin, mind az Ether ETF-eket Lark Davis kriptovállalkozó és befektető szerint, aki egy április 12-i X bejegyzésben írta:

„Hongkong valószínűleg már hétfőn jóváhagyja mind a BTC , mind az Ethereum spot ETF-eket. Kína azon a héten kezdi meg a licitálást, amikor a BTC felére csökken”

Körülbelül két hétbe fog telni az ETF-bejegyzési eljárások véglegesítése a hongkongi tőzsdén, miután az értékpapír-felügyeleti hatóság zöld jelzést ad a spot Bitcoin ETF-ek kezdeti készletéről.

Az ETF-ek beindíthatják a Bitcoin felezés utáni bikafutamot?

Az első spot BTC ETF-ek jóváhagyása Hongkongban katalizálhatja a bitcoin felezése utáni emelkedést. Herbert Sim, a Websea kriptotőzsde operatív igazgatója elmondta a Cointelegraphnak:

„Nem a felezés az egyetlen dolog, amire figyelni kell az árakció során. Itt van például a közelgő Bitcoin ETF jóváhagyása Hongkongban, ami szintén a jövő héten történik meg. A nagy kínai bankoknak maguknak is el kell kezdeniük a Bitcoin vásárlását.”

Sim megjegyezte, hogy a hongkongi székhelyű ETF-ek csak növelik a nagy amerikai ETF-kibocsátók, például a BlackRock által létrehozott intézményi keresletet és beáramlást, amely várhatóan folytatódni fog. Hozzátette:

,,És a Bitcoin felezéséből származó kínálat csökkentésével az árak határozottan szárnyalni fognak.”

Bitcoin Munger népszerű kriptokommentátor április 12-i X bejegyzése szerint a nagybefektetők, vagy úgynevezett megabálnák, amelyek legalább 10 000 BTC-vel rendelkeznek, a jelenlegi árszinten halmozzák fel a bitcoint a jóváhagyásra várva.

Az ETF-beáramlások jelentős részét képezték a Bitcoin árfolyamrallyjának. A CryptoQuant kutatása szerint február 15-re  a BTC ETF-ek a világ legnagyobb kriptovalutájába történő új befektetések mintegy 75%-át tették ki.

Thomas Fahrer, az Apollo társalapítója szerint a bitcoin árfolyama szorosan összefügg a BTC ETF nettó beáramlásával, aki egy április 12-i X bejegyzésben ezt írta:

„Rendkívül nyilvánvalónak gondoltam volna, hogy az ETF-áramlások hajtják a bitcoin árát”

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.