A hongkongi ETF-ek kevésbé hatásosak

A hongkongi Bitcoin ETF-ek bevezetése ellenére az amerikai piacokon történő eladások volumene sokkal nagyobb, ami kérdéseket vet fel a Bitcoin árának jövőbeli alakulásáról.

Bár nagy volt a várakozás a hongkongi ETF-ek piacra lépésével kapcsolatban, az amerikai eladások volumene sokkal nagyobb volt. Emiatt felmerül a kérdés, hogy a bitcoin ára újra elérheti-e az 50 000 dolláros szintet -írja a Cointelegraph.

Amerikai kihívások

Az Egyesült Államokbeli bitcoin ETF-ek jelentős eladásaihoz képest a hongkongi ETF-ek csupán töredéknyi beáramlást mutatnak. Az amerikai piacokon 298 millió dollár értékű nettó kiáramlás történt, szemben a hongkongi ETF-ek 217 millió dolláros beáramlásával. Ebből látható, hogy a hongkongi piac bevezetése önmagában nem elegendő az amerikai piaci nyomás ellensúlyozására.

Hongkongi piaci dinamikák

A hongkongi bitcoin és ethereum alapú ETF-ek április 30-i debütálása nagy várakozást keltett a kriptovaluta-befektetők körében, azonban a kereskedési aktivitás csalódást okozott. Az első napi kereskedési volumen csupán 12,4 millió dollár volt, ami elmarad az amerikai piaci bevezetések első napi 4,6 milliárd dolláros volumenétől.

Hongkong ETF

A hongkongi ETF-ek jövőbeli hatása

A hongkongi ETF-ek -bár kezdetben kis hatással bírnak- jelentős előrelépést jelenthetnek az ázsiai piacok számára a hosszú távú kripto-expozíció szempontjából. Ezek az ETF-ek lehetőséget nyitnak az ázsiai országok számára, hogy kövessék Hongkong példáját. Ez elősegítheti a bitcoin árának emelkedését a jövőben.

Technikai elemzés és piaci kilátások

A bitcoin árfolyama elvesztette a 59 000 dolláros támasz szintet, amely kulcsfontosságú volt a rövid távon kereskedő „holder”-eknek (short-term holder realized price azaz (STH-RP)). Ez a szintvesztés arra utalhat, hogy a bitcoin árfolyama ismét elérheti az 50 000 dolláros szintet a közeljövőben.

Neked mi a véleményed? Megyünk még lejjebb, vagy ez csak egy medve csapda? Elmondhatod Discord szerverünkön.