A jen gyengülése új esélyt adhat a Bitcoin számára

A japán jen gyengülése nagy hatással lehet a globális pénzügyi piacokra, és ezáltal a Bitcoin (BTC) befektetői számára kedvező lehetőségeket teremthet.

A Swan Bitcoin cég Dante Cookje szerint a japán jen gyengülése kedvezően hathat a bitcoinra, attól függően, hogy az Egyesült Államok és Japán központi bankjai hogyan lépnek fel a következő időszakban -írja  a Cointelgraph.

A jen helyzete és a globális hatások

A japán jen gyengülése aggodalomra ad okot a globális pénzügyi piacokon. Különösen azért, mert Japán a legnagyobb holder (tulajdonos) az USA államkötvényei között. Japán gazdasági nehézségei, amelyek a jen gyengüléséhez vezettek, arra kényszeríthetik az országot, hogy eladja ezeket a kötvényeket. Mindezt azért, hogy stabilizálja saját pénznemét. Ez az eladási nyomás lefelé nyomhatja az USA kötvényeinek árait, ami destabilizálhatja az amerikai pénzügyi piacokat is.

Bitcoin halving japán jen

A „halving” hatása a bitcoinra

A bitcoin „halving” (felezés) eseménye, ami minden négy évben megtörténik, a felére csökkenti a bitcoin bányászok által kapott jutalom mennyiségét. Ez csökkenti az újonnan kibányászott bitcoinok mennyiségét, ami csökkentheti a kínálatot és teoretikusan növelheti az árat, ha a kereslet stabil marad vagy nő. A „halving” tehát fontos esemény a bitcoin gazdaságában, és jelentős hatással lehet a bitcoin piaci árára.

Piaci bizonytalanságok és a Bitcoin előnyei

A jelenlegi piaci bizonytalanságok – mint amilyen a jen gyengülése és a hozzá kapcsolódó események – növelik a bitcoin és más kriptovaluták iránti érdeklődést mint alternatív értéktároló eszközök. A befektetők gyakran fordulnak a bitcoinhoz, mint egy „biztonságos kikötőhöz”, amikor a hagyományos pénzügyi eszközök, például államkötvények vagy részvények, nagyobb volatilitást mutatnak.

Érdekelnek a kriptopiacok? Szeretnél kereskedni kriptókkal, de nem tudod hogyan fogj neki? Csatlakozz Discord szerverünkhöz, ahol több, mint ezer magyar kereskedővel tudsz beszélgetni.