A Kraken visszaszerezte az elveszett pénzeket: A bug bounty saga vége

A CertiK visszaszolgáltatta a digitális eszközöket a Kraken tőzsdének, ezzel boldog véget ért a bug bounty-hoz kapcsolódó saga.

A Kraken kriptovaluta tőzsde visszaszerezte az eltűnt, közel 3 millió dollár értékű digitális eszközöket. Ezzel lezárva a CertiK biztonsági céggel kapcsolatos bug bounty vitát -írja a Cointelegraph.

A történet kezdete

A Kraken kriptovaluta tőzsde június 19-én bejelentette, hogy egy „biztonsági kutató” rosszindulatúan visszavonta a tőzsde kincstárából a közel 3 millió dollár értékű digitális eszközt, miután felfedezett és megosztott egy meglévő hibát. A kutató nem volt hajlandó visszaadni az eszközöket, amíg nem kapott jutalmat és egy találkozót a tőzsde üzletfejlesztési csapatával.

CertiK verziója

Röviddel a cég bejelentése után, a CertiK blokklánc biztonsági cég nyilvánosan azonosította magát a „biztonsági kutatóként”, akit a Kraken az ellopott digitális eszközökért vádolt. CertiK szerint ők figyelmeztették a céget egy hibára, ami lehetővé tette a több millió dollár eltávolítását a tőzsde számláiról. A CertiK állítása szerint a Kraken fenyegette őket, hogy fizessék vissza a kriptovalutát, még mielőtt megadták volna a visszafizetési címeket.

A CertiK közel 3 millió dolláros utalása

A Kraken biztonsági vezetője, Nicholas Percoco, kezdetben azt mondta, hogy egy mindössze 4 dollár értékű átutalás is elegendő lett volna a hiba bizonyítására.  Ez is elég lett volna a jelentős jutalom megszerzésére a kriptotőzsde bug bounty programjából. Azonban a CertiK közel 3 millió dollárt vont vissza a saját Kraken számlájára.

A végkifejlet

A CertiK később bejelentette, hogy a több millió dolláros összeget azért vonta vissza, hogy tesztelje a tőzsde védelmi és kockázatkezelési rendszereinek határait. Szerintük a Kraken nem említett kezdetben semmilyen jutalmat. A bounty (jutalom) kérdése nem volt prioritás számukra, inkább biztosítani akarták, hogy a probléma megoldódjon.

Szerinted jól rendezték a vitájukat? Véleményedet lemondhatod Discord szerverünkön.

 

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: