A kriptovaluták kimaradtak a Biden-Trump vitából

A Biden-Trump vita során a kriptovalutákat nem említették, annak ellenére, hogy az iparág milliárd dollárt gyűjtött az választások befolyásolására.

Joe Biden és Donald Trump nem említettek kriptovalutákat az első vitájuk során, annak ellenére, hogy az iparág milliárdokat gyűjtött az választások befolyásolására. A vita főként gazdasági, szociális és politikai kérdésekkel foglalkozott, míg a kriptoipar háttérben maradt -írja a Cointelegraph.

A vita és a témák

A június 27-i CNN által szervezett első vitában Joe Biden és Donald Trump az amerikai gazdaság, az abortuszjogok, a bevándorlás és a külpolitika kérdéseire összpontosítottak. A vita röviden érintette mindkét jelölt mentális képességeit is, mivel Biden 81, Trump pedig 78 éves, így ők a legidősebb elnökjelöltek az amerikai történelemben.

A kriptoipar és a politikai befolyás

A kriptoipar jelentős összegeket mozgósított a 2024-es választások befolyásolására, három kriptovalutával támogatott politikai akcióbizottság (PAC) összesen 202,8 millió dollárt gyűjtött össze. Ebből 93,6 millió dollárt költöttek különböző politikai kampányokra. A Fairshake PAC 177,8 millió dollárt gyűjtött és 70,8 millió dollárt költött az idei választási ciklusban, főként támadó hirdetésekre.

Trump és Biden kriptoálláspontja

Trump megígérte, hogy megszünteti Biden kriptovaluták elleni „háborúját”, és találkozott bitcoin bányászokkal, akiket biztosított arról, hogy a kriptovalutát Amerikában szeretné „gyártani”. Ezzel szemben Biden néhány szakértő szerint kezd „puhulni” a kriptovaluták irányába. Mark Cuban, kripto támogató, úgy véli, hogy a nemzeti értékpapír-szabályozó vezetője „szó szerint Biden elnökválasztási esélyeit veszélyezteti” a kriptovalutákra vonatkozó szabályozási intézkedésekkel.

Kriptovaluták

A közvélemény és a választási kérdések

A Gallup legutóbbi közvélemény-kutatása szerint az amerikai választók számára a kriptovaluták nem állnak az első helyen. A gazdaság, az infláció, a rossz kormányzás és a bevándorlás a főbb problémák. Az erősen kriptovaluta-párti független jelölt, Robert F. Kennedy Jr., nem felelt meg a CNN vitán való részvétel feltételeinek, és saját alternatív vitát tartott az X-en.

Közvélemény-kutatások és elnöki választások

Trump jelenleg 0,2 százalékponttal vezet Biden előtt a nemzeti közvélemény-kutatások szerint. A második Biden-Trump vita szeptember 10-re van kitűzve. Az elnöki, alelnöki, mind a 435 képviselőházi és 100 szenátusi helyből 34 megválasztása november 5-én esedékes.

Szerinted mit tartogat a jövő a kriptovalutáknak az USA-ban? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: