A memecoinok 3000%-os növekedést értek el

A memecoinok árfolyama több mint 500%-kal, a kereskedési volumen pedig közel 3000%-kal emelkedett.

A memecoin-őrület során a felkapott kriptok, mint például a Pepe, a Floki, a Bonk és mások hatalmas emelkedést mutattak az elmúlt héten. A Santiment által megosztott adatok szerint átlagosan a Pepe, a Floki (FLOKI),a  Shiba Inu és a Bonk (BONK) volumene több mint 3000%-kal nőtt az elmúlt héten, mivel a közérdeklődés és az árak jelentősen elmozdultak, és sok memecoin rekordot ért el. A kereskedési volumen és az áremelkedés mellett a memecoinok a társadalmi aktivitásban is hatalmas felfutást regisztráltak – írja a cointelegraph.com.

A Pepe ment a legnagyobbat

Az Ethereum-alapú Pepe ára több mint 370%-kal emelkedett az elmúlt héten. A cikk írásakor 0,00000682 árfolyamon forog, a volumen milliárdos nagyságrendű. Míg a token a 44. helyen áll a piaci kapitalizációt tekintve, a Pepe kereskedési volumene jelenleg a nyolcadik helyen áll. A Pepe piaci kapitalizációja mindössze két nap alatt 1,5 milliárd dollárról 3 milliárd dollárra nőtt.

A Solana-alapú Bonk árfolyama 190%-ot emelkedett az elmúlt héten, a 0,0000345-ös ATH közelében kereskedtek. A Floki 350%-os emelkedést regisztrált a heti árgrafikonokon, és ezzel a 16. helyen áll a kereskedési volumenben. Az elmúlt héten három számjegyű növekedést feljegyzett memecoinok viszonylag újak a régebbi, például a Dogecoinhoz képest.

Az elmúlt ciklus vezető memecoinjai szintén bullish növekedést mutattak, a DOGE heti 90%-os növekedést könyvelhetett el, míg a SHIB 175%-ot emelkedett. A memecoin-őrület hasonló a legutóbbi bikafuttatáshoz 2021-ben, amikor Dogecoin vezette a bikafutamot Elon Musk támogatásával.

Van aki bukik, van aki nyer

A memecoin ciklusok és azok áringadozása segített néhány befektetőnek, hogy rövid időn belül jelentős megtérülést érjen el befektetésein. Sokan azonban gyakran jelentőst vagyont veszítenek. Egyes kripto-veteránok úgy vélik, hogy a memecoinok általában rosszul tükrözik a kriptopiacot. A legtöbb memecoin, amely a bikafuttatások során mamutnövekedést mutat, szintén azon zsetonok közé tartozik, amelyek ezt követően a legerősebb csökkenést mutatják, és egyesek értékük több mint 80%-át veszítik a csúcsról.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.