A MicroStrategy ismét részvényeket cserél bitcoinra

A MicroStrategy 500 millió dollár értékű részvényeladást tervez, hogy tovább növelje bitcoin állományát, ezzel megerősítve elkötelezettségét a BTC iránt, mint pénztári tartalék eszköz.

A MicroStrategy terve, hogy növelje bitcoin tartalékait a részvényeladásokból származó tőke segítségével. Ez újabb jelentős lépést jelent a kriptovaluták intézményi elfogadása felé. Ez a stratégia nemcsak a cég hosszú távú növekedési kilátásait tükrözi, hanem a pénzügyi piacokon belül a digitális eszközök iránti növekvő bizalmat is jelzi – írja a cointelegraph.com.

A tervezett részvénykibocsátás részletei

A MicroStrategy bejelentette, hogy 2032-ig esedékes konvertálható senior kötvények formájában kíván 500 millió dollárt felvenni. Ez a magánkibocsátás kvalifikált intézményi vásárlóknak szól, az 1933-as Értékpapír-törvény (Securities Act) 144A szabálya szerint, és piaci feltételektől függően kerül megszervezésre. A kötvények biztosíték nélküli, elsődleges kötelezettségek lesznek a cég számára, és az érdekeltséget félévente fizetik ki.

A Bitcoin mint pénztári tartalék eszköz

A MicroStrategy stratégiája, hogy a bitcoin-t (BTC) mint pénztári tartalék eszközt használja. Ez pedig egyre inkább meghatározza a cég hosszú távú pénzügyi politikáját. Ez az újabb lépés is e stratégia részeként valósul meg, ahol a cég a piacon szerzett tőkét közvetlenül bitcoin vásárlására fordítja.

A kibocsátás piaci és szabályozói vonatkozásai

A kötvények kibocsátása nem lesz bejegyezve a Szövetségi Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnél (SEC). Ennél fogva csak bizonyos jogi feltételek mellett kerülhetnek nyilvános forgalomba. A konvertálható kötvényeket és a MicroStrategy osztály A részvényeit kizárólag kvalifikált vásárlók számára ajánlják fel, ami bizonyos mértékű védelmet nyújt a befektetők számára.

A további lépések és várható hatások

A cég azt tervezi, hogy az elsődleges vásárlóknak lehetőséget ad további 75 millió dollár értékű kötvény megvásárlására. A kibocsátás végleges kamatlábát, kezdeti konverziós rátáját és egyéb feltételeit az ajánlat árazásakor határozzák meg. Ezek a lépések várhatóan tovább erősítik a MicroStrategy piaci pozícióját mint egy bitcoin-centrikus vállalatot.

 

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: