A milliárdos szerint a kriptok szabályozásának politikai ereje is van

Mark Cuban szerint a CFTC-nek (Commodity Futures Trading Commission) kellene szabályoznia az összes kriptovalutát, ami segíthetne Joe Biden újraválasztásában, miközben a kriptoipar számára is átláthatóságot hozna.

Mark Cuban üzenete a kongresszusnak

A milliárdos befektető, Mark Cuban a CFTC-re (Commodity Futures Trading Commission) ruházná az összes kripto szabályozását az Egyesült Államokban. Az ő javaslata szerint ez a lépés tisztázhatná a kriptovaluták helyzetét és segíthetne Joe Biden jelenlegi amerikai elnök újraválasztásában – írja a cointelegraph.com.

A szabályozási helyzet jelenlegi kihívásai

Gary Gensler, az SEC (Securities and Exchange Commission – Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet) elnöke, ismert kemény álláspontjáról a kriptovalutákkal szemben. Cuban szerint Gensler módszerei miatt szinte lehetetlen a legitim kriptovaluta vállalatok számára, hogy az USA-ban működjenek. Emellett kritizálja, hogy Gensler nem védte meg az egyes befektetőket a csalásoktól.

A kriptovaluták politikai hatása

A kripto egyre nagyobb szerepet kap az amerikai választók között, különösen a fiatalabb és független szavazók körében. Ez a trend növeli azoknak a szavazóknak a hangját, akik a kriptovalutákat támogatják, és ezáltal befolyásolhatja a politikai döntéseket és a választások kimenetelét.

A szabályozás jövője

Cuban javaslata szerint a CFTC által való teljes körű szabályozás bevezetése növelheti a kriptoipar átláthatóságát és elősegítheti a stabil működését az Egyesült Államokban. Ezen felül a közelgő választások előtt a kongresszusnak lépéseket kellene tennie a kriptoipar világosabb szabályozási kereteinek megteremtése érdekében.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.