A milliárdos szerint nem fog megugrani a BTC ára

Peter Thiel, a volt PayPal vezérigazgató és milliárdos befektető, kételkedik abban, hogy a BTC ára jelentősen növekedni fog a jelenlegi szintekről. Úgy véli, hogy a kriptovaluta eredeti, cypherpunk víziója nem teljesült be.

Thiel kételkedése a BTC árának növekedésében

Peter Thiel, a volt PayPal vezérigazgató és a Founders Fund alapítója, kifejezte kétségeit a BTC jövőbeli árnövekedésével kapcsolatban. Thiel szerint, bár a bitcoin ára még emelkedhet, nem várható drámai növekedés a jelenlegi szintekről. Az ETF bevezetésével kapcsolatos optimizmus ellenére Thiel nem látja, honnan érkezne a következő nagy hullámú vásárlói érdeklődés – írja a cointelegraph.com.

Thiel befektetési története a bitcoinnal

Thiel, aki korábban alulbefektetettnek érezte magát a bitcoinban, elmondta, hogy továbbra is birtokol „néhány” bitcoint, de nem annyit, amennyit „kellene”. A Founders Fund azonban sikeres befektetési történettel rendelkezik a bitcoinnal kapcsolatban. Az alap először 2014-ben fektetett be bitcoinba, és 1,8 milliárd dolláros nyereséget ért el, mielőtt a piac összeomlott 2022-ben. 2023-ban újabb 100 millió dollárt fektettek be, amikor a BTC ára 30 000 dollár alatt volt.

Bitcoin és a cypherpunk vízió

Thiel elmondása szerint a bitcoin nem váltotta be a hozzá fűzött cypherpunk, kripto-anarchista, libertariánus, központosított kormányok ellen irányuló ideológiai elvárásokat. Bár a BTC nyilvános, engedély nélküli és decentralizált könyvelőkönyvnek készült, Thiel szerint nem teljesítette azt a szerepet, amit eredetileg neki szántak. A FBI például azt mondta neki, hogy inkább látják a bűnözőket bitcoint használni, mint 100 dolláros bankjegyeket, ami arra utal, hogy a BTC nem teljesen követhetetlen.

Bitcoin jelenlegi helyzete és kilátások

A cikk írásakor a BTC ára 60 450 dollár, ami 1,8%-os csökkenést jelent az elmúlt 24 órában. Thiel szerint a bitcoin ára még növekedhet, de az út rögös és változékony lesz. Az ETF-ek bevezetése ellenére a bitcoin jövőbeli ármozgása továbbra is bizonytalan, és a befektetőknek fel kell készülniük a volatilitásra.

Peter Thiel szavai rávilágítanak arra, hogy bár a BTC továbbra is jelentős szereplő a kriptovaluták piacán, az eredeti cypherpunk víziója és a jelenlegi valóság közötti eltérés továbbra is kérdéseket vet fel a jövőjével kapcsolatban. A befektetőknek érdemes figyelemmel kísérniük a piac alakulását és a szabályozási változásokat, amelyek befolyásolhatják a BTC jövőbeli árfolyamát és szerepét a globális pénzügyi rendszerben.

Hozzászólnál a témához? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: