A Monero közösségi kereskedő platformja bezár

A LocalMonero, a Monero (XMR) közösségét szolgáló platform, hét év működés után bezárja kapuit, miután a privacy coinokkal történő fizetés lehetősége világszerte egyre inkább csökken.

A LocalMonero, mely a Monerora szakosodott, hét év működés után bezárja kapuit. A platform különlegessége abban rejlett, hogy lehetővé tette a közvetlen, peer-to-peer Monero kereskedelmet, hasonlóan a LocalBitcoins platformhoz -írja a Cointelegraph.

A bezárás háttere

A LocalMonero, a Monero kereskedelmet lehetővé tevő peer-to-peer platform, 2024. május 7-én bejelentette, hogy azonnali hatállyal megszünteti az új felhasználói regisztrációkat és a kereskedelmi hirdetéseket. A döntés hátterében belső és külső tényezők együttes hatása áll. Igaz, a konkrét okokat a cég nem tárta fel. A platformon keresztül történő kereskedelmi tevékenységek 2024. május 14-én teljesen leállnak. A felhasználókat arra ösztönzik, hogy az ezt követő időszakban vonják ki coinjaikat a rendszerből.

Monero jövője

A privacy coinok jövője

A LocalMonero ugyanakkor elismerte, hogy a Monero ökoszisztémája jelentősen fejlődött az elmúlt években. A decentralizált tőzsdék, mint a Haveno és a Serai, valamint az új adatvédelmi frissítések, például a Full-Chain Membership Proofs (FCMPs), biztosítják, hogy a Monero jövője ígéretes maradjon a platform nélkül is. Ezek a fejlesztések lehetővé teszik a Monero felhasználók számára, hogy továbbra is élvezhessék a pénznem adta anonimitást és biztonságot. Mindezt úgy, hogy csökken a központi felügyelet és a cenzúra lehetősége.

A privát coinok elleni harc

A Monero és más privacy coinok elleni küzdelem az utóbbi hónapokban globális pénzügyi szabályozók kereszttüzébe került. Az olyan szolgáltatások, mint a Samourai Wallet vagy a Wasabi CoinJoin, hasonló sorsra jutottak.  Ezeket szintén megszüntették a szigorodó szabályozások miatt. Ezen felül a Tornado Cash ügye is példa arra, hogy a kriptovaluta piac adatvédelmi aspektusai milyen jogi és szabályozói kihívásokkal szembesülhetnek. Ezek a fejlemények újabb kérdéseket vetnek fel az privacy coinok és technológiák jövőjével kapcsolatban, különösen az olyan intézmények szemével, mint a Fed (Szövetségi Tartalék Rendszer).

Te mit gondolsz a privacy coinok sorsáról? Véleményedet elmondhatod Discord szerverünkön