A non-stop kereskedés lehetősége a New York-i Tőzsdén

Lehetséges, hogy a New York-i Tőzsdén (NYSE) nemsokára hasonlóan kereskedhetünk, mint a kriptotőzsdéken: éjjel-nappal, a hét minden napján.

A New York-i Tőzsde (NYSE) megkérdezte a piaci szereplőket, hogy mit gondolnának arról, ha a tőzsde éjjel-nappal működne, ahogy azt a kriptovaluták  – mint például a BTC –  esetében már megszokhattuk -írja a Coindesk. A Financial Times szerint a NYSE – melynek gyökerei a 18. századig nyúlnak vissza-  hagyományosan csengőszóval jelzi a kereskedési nap kezdetét és végét. Az elektronikus kereskedés azonban már évtizedek óta lehetővé teszi, hogy a tényleges kereskedés a reggeli 9:30-as és az esti 4 órás csengőszó előtt és után is folytatódjon.

Mások, akik már dolgoznak rajta

A 24 Exchange – egy startup, amelyet Steve Cohen, milliárdos hedge fund menedzser támogat-, még tovább szeretné vinni ezt az elképzelést, és elsőként kínálna lehetőséget a részvények éjjel-nappali kereskedésére. Több kiskereskedelmi brókercég, mint például a Robinhood, már lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy szünet nélkül kereskedjenek.

Nem új elképzelés, egyre népszerűbb gondolat

A kriptovaluták esetében már megszokott a folyamatos kereskedés a kriptotőzsdéken.

Bárki, aki kriptovalutákat kereskedik éjjel-nappal, szívesen kereskedne az Apple vagy a Microsoft részvényeivel is bármikor

mondta Dmitri Galin, a 24 Exchange alapítója és vezérigazgatója a Bloombergnek 2023-ban.

Az éjjel-nappali kereskedés ötlete a Covid-19 világjárvány alatt és a kriptovaluták iránti érdeklődés növekedésével vált népszerűvé, amikor is jelentősen megnőtt a kiskereskedelmi kereskedés. Az utóbbi években növekedett az ázsiai és európai befektetők érdeklődése az amerikai pénzügyi eszközök iránt is.

A világ megváltozott a pandémiával és a kriptovaluták éjjel-nappali kereskedésével. Ma már mindenki rendelkezik az infrastruktúrával és támogatással az éjszakai kereskedés kezelésére

mondta Brian Hyndman, a Blue Ocean éjszakai kereskedést nyújtó cég vezérigazgatója a Financial Timesnak.

Ezekre volt kíváncsi a New York-i tőzsde

A NYSE által feltett kérdések között szerepelt, hogy a résztvevők hogyan vélekednek az éjjel-nappali kereskedés heti hét napos működéséről, hogyan védhetők meg a befektetők az áringadozásoktól. Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek (SEC) több hónapja van dönteni a 24 Exchange kérelméről.

Szeretnéd megismerni, milyen éjjel-nappal a kriptovalutákkal kereskedni? Csatlakozz hozzánk Discord szerverünkhöz!