A Sárkány éve szerencsét hozhat a piacnak

Néhány piaci szereplő azt várja, hogy a sárkány éve szerencsét hoz a kriptopiacnak, de a hagyományosabb elemzők óvatosságra intenek.

Kelet-Ázsiában a következő napokban ünneplik a sárkány évének kezdetét, amelyet a kínai állatöv egyik legszerencsésebb és legvirágzóbb állataként tartanak számon.

Tavaly a CLSA, egy hongkongi székhelyű brókercég egy januári feljegyzésében azt jósolta, hogy 2023-ban piaci ingadozások várhatók. Nyugodtabb kilátásokkal indultak neki a Nyúl évének, miközben azt tanácsolta a befektetőknek, hogy óvatosan lépjenek túl a komfortzónájukon. És valóban, a piac megugrott a 2022-es lehangoló teljesítmény után. A bitcoin közel 94%-ot ugrott, az ethereum pedig 47%-ot emelkedett 2023-ban.

A Nyúl évében a CoinDesk piaci index ötszörösen múlta felül az S&P 500-at, nagyrészt a bitcoin felülteljesítésének köszönhetően.

Daniel Wang, a Taiko, a nulla tudású felgöngyölítő társalapítója és vezérigazgatója úgy látja, az ethereum 2023-ban alulteljesített, de a piaci adatok szerint 2024-ben ,,pozitív energiákkal teli kedvező évben van”.
„A sárkány éve új ajtókat nyit az Ethereum előtt, különösen az ETF-ek várható hatásával” – mondta a CoinDesk-nek adott interjújában. „Az Ethereum jó úton halad afelé, hogy alacsonyabb díjat és gyorsabb tranzakciókat érjen el a régóta várt Dencun frissítéssel.”

„Annak ellenére, hogy a kriptopiacon jelenleg a ,,sell the news” forgatókönyv látható, a Sárkány éve jó úton halad, hogy az egyik legjobban teljesítő legyen. Az infláció már ellenőrzés alatt áll és a bitcoin felezésre is ebben az évben kerül sor, aminek fel kell lendítenie a piacot” – írta közleményében.

„Reméljük, hogy a Sárkány tüzes szelleme olyan új magasságba tudja vezetni a piacot, amilyenre korábban még nem volt példa” – nyomatékosította.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.