A SEC elutasítja Ripple érvelését a kisebb büntetésről

A SEC kritizálta Ripple Labs legújabb érvelését a kisebb büntetés mellett, mondván, hogy az nem lenne elegendő.

A Ripple által javasolt alacsonyabb polgári büntetés nem lenne elegendő a SEC érvelése szerint, és nem hasonlítható a Terraform Labs-szel kötött megállapodásukhoz -írja a Cointelegraph.

A bírósági harc kezdete

2020 óta tart a bírósági harc a SEC és a Ripple között. A SEC azzal vádolta meg a céget, hogy regisztrálatlan értékpapírokat adott el. A bíróság megállapította, hogy a cég ténylegesen értékpapírokat értékesített, de csak intézményi befektetőknek. Ez a döntés a cég számára komoly pénzügyi és jogi következményeket hozott.

Kérelem a kisebb büntetés iránt

2023 júniusában a Ripple újra kérte Analisa Torres bírónőt, hogy csökkentse a büntetést legfeljebb 10 millió dollárra, hivatkozva a SEC és a Terraform Labs közötti megállapodásra. A SEC azonban azonnal ellenezte ezt. Arra hivatkozott, hogy a Terraform Labs esetében a cég csődbe ment, visszafizette a befektetők pénzét, és elbocsátotta a vezetőket. Ezek a körülmények jelentősen eltérnek a cég helyzetétől.

Ripple

A SEC érvelése és számításai

A SEC szerint a Ripple által javasolt alacsony büntetés nem lenne megfelelő. Hangsúlyozták, hogy a Terraform Labs esetében a büntetést a cég szabálysértő tevékenységének bruttó nyereségéhez viszonyították. A SEC kiszámította, hogy ha ugyanezt az arányt alkalmaznák a Ripple-re, a büntetés 102,6 millió dollár lenne, ami nem érné el a büntetési törvények célját. Ez az összeg jelentősen elmarad a SEC által javasolt összeghez képest, amely közel 2 milliárd dollár.

A javasolt büntetések részletei

A SEC javaslata szerint a vállalat összesen közel 2 milliárd dolláros büntetést kellene fizessen, beleértve 198,2 millió dollár előzetes kamatot, 876,3 millió dollár polgári büntetést és további 876,3 millió dollár visszatérítést. A SEC szerint a cég által javasolt alacsony büntetés nem lenne elegendő ahhoz, hogy elérje a polgári büntetési törvények célját, amelyek célja a visszatartó erő növelése és a jogsértések megelőzése.

Te mit gondolsz, ez a hír mennyire fogja befolyásolni az XRP árfolyamát? Véleményedet elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: