A SEC miatt csúszik a spot Ethereum ETF-ek indulása

A SEC miatt késik a spot Ethereum ETF-ek indulása az Egyesült Államokban. A bevezetésük várhatóan július közepéig vagy végéig tolódik.

SEC kommentárok késleltetik a folyamatot

A várakozással ellentétben, hogy a spot Ether ETF-ek már július 2-án elindulhatnak, a bevezetésüket tovább késleltette a SEC, az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete. A Bloomberg ETF elemzői, Eric Balchunas és James Seyffart szerint a SEC több időt kért az S-1 űrlapok visszaküldésére, amit a leendő spot Ether ETF kibocsátók nyújtottak be. Az indulás várhatóan július közepére vagy későbbre tolódik – írja a cointelegraph.com.

Kétlépcsős folyamat az Ethereum ETF-ek számára

Az S-1 űrlapok jóváhagyása a második része annak a kétlépcsős folyamatnak, amely szükséges az ETF-ek elindításához. Az első rész a kibocsátók 19b-4 űrlapjainak jóváhagyása volt, amelyeket a SEC május 23-án hagyott jóvá nyolc ETF ajánlattevő esetében. Eltérően a 19b-4 űrlapoktól, az S-1 űrlapokra nincs konkrét határidő, így a kibocsátók a SEC-re vannak utalva a felülvizsgálat és jóváhagyás tekintetében.

A SEC további lépései és előrejelzések

A SEC július 8-ig kérte az S-1 űrlapok újbóli benyújtását, ami alapján az ETF Store elnöke, Nate Geraci megjegyezte, hogy az utolsó körös S-1 módosítások viszonylag kisebbek voltak, így a SEC várhatóan 14-21 napon belül engedélyezi a kereskedést. Bár a pontos idővonal bizonytalan, a SEC jelezte, hogy a spot Ethereum ETF-ek indítása még ezen a nyáron megtörténhet.

A folyamat sima haladása és jövőbeli kilátások

Június 26-án a SEC elnöke, Gary Gensler megerősítette, hogy a spot Ether ETF-ek jóváhagyási folyamata zökkenőmentesen halad. A SEC jóváhagyott egy szabálymódosítást, amely lehetővé teszi a főbb kibocsátók, köztük a BlackRock, Fidelity, 21Shares, Grayscale, Franklin Templeton, VanEck, iShares és Invesco számára, hogy részt vegyenek a folyamatban. Továbbá olyan kibocsátók, mint a VanEck, 8-A űrlapokat nyújtottak be, amelyek előkészítik július 8-ra az ETF-ek tőzsdére történő bevezetését.

Azonban Gensler azt is megjegyezte, hogy a spot Ether ETF-ek tőzsdei bevezetése hónapokat is igénybe vehet, és akár szeptemberig is eltarthat. A SEC elnöke szerint az Ether ETF-ek listázásának folyamata teljes mértékben az alkalmazók válaszadási sebességétől függ.

Hozzászólnál a témához? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: