A Solana ára közel 19%-ot emelkedett egy hét alatt

A Solana ára 18%-ot erősödött a február 13-ig tartó 7 nap alatt. A SOL bikák abban bíznak, hogy az altcoin ára még magasabbra fog emelkedni.

A Solana natív tokenje, a SOL 18%-ot emelkedett egy hét alatt és elérte a 115 dollárt is. Ez az árfolyam árfolyam lehetővé tette, hogy Solana megelőzze riválisát, a BNB-t piaci kapitalizációban, és harmadik helyre kerüljön a kapitalizáció tekintetében.

A SOL bullish futásának hajtóereje az airdrops és a hálózat azon képessége, hogy a versenytársakhoz képest megfizethetőbb és felhasználóbarátabb megoldást kínál.

A tapasztalt kriptobefektetők hajlamosak azzal érvelni, hogy az Ethereum hálózatösszegző megoldásai elegendő skálázhatóságot és csökkentett költségeket biztosítanak ahhoz, hogy a befektetőket a hálózatban tartsák, de az új belépők valószínűleg sokkal egyszerűbbnek találják a Solana felhasználói élményét. Ugyanez igaz a nem helyettesíthető token (NFT) indításokra és a 10 000 vagy több címet célzó airdropokra is. A történelem azt mutatja, hogy a 2. rétegű megoldások is megnövekedett tranzakciós költségekkel vagy késedelmekkel szembesülnek a csúcskereslet során – írja a cointelegraph.com.

A hálózati leállás nem vetette vissza

A Solana nem mentes a kimaradásoktól, és a hálózat 5 órás leállással szembesült február 6-án. Ez arra késztette a validátorokat, hogy koordinálják a szoftverfrissítést, és újrainduljanak. A tőzsdék emellett leállították a SOL és Solana SPL tokenek be- és visszavonását is, ami hatással volt a felhasználóknak a decentralizált alkalmazásokkal (DApps) való interakcióra. A Solana hálózat tizenkét hasonló kiesést tapasztalt az elmúlt két évben.

Pozitívum, hogy a szoftverfejlesztés szoros koordinálásával a Solana sokkal gyorsabban tud javítani és végrehajtani a frissítéseket, mint az Ethereum Virtual Machine (EVM) kompatibilis hálózatok. A Solana fejlesztőinek néhány órára van szüksége egy új érvényesítő szoftvermegoldás kifejlesztéséhez, teszteléséhez és bevezetéséhez. Egy hasonló erőfeszítés az Ethereum főhálózatán évekig is eltarthat. Ez a különbség megmagyarázza, hogy a SOL tokenre miért nem volt hatással a közelmúltbeli hálózati leállás.

Meddig tarthat a rally?

A SOL ára általában követi a bitcoin árát és a szélesebb kriptopiaci trendeket. Azonban annak megállapításához, hogy a SOL 110 dollár feletti rally-ja fenntartható-e, meg kell mérni a Solana hálózati tevékenységét. Jellemzően ez a SOL-kereslet vezető hajtóereje.

A DApps tevékenység kezdeti elemzése nem kedvez a Solana hálózatnak, mivel az elmúlt 7 nap adatai szerint az aktív címek száma 29%-kal csökkent, a mennyiség pedig mindössze 4%-kal nőtt. Ezzel szemben a BNB Chain és a Polygon közel 30%-os növekedést tapasztalt a DApps mennyiségében a DappRadar szerint. Abszolút értékben a Solana tevékenysége jóval alacsonyabb, mint a BNB-láncé. Tekintettel arra, hogy a SOL és a BNB tokenek hasonló piaci kapitalizációval rendelkeznek, ez aggodalomra adhat okot a befektetők számára.

Bár az adatok nem utalnak éles SOL-árkorrekciós kockázatra, kérdéseket vet fel, hogy a 120 dollár feletti pálya és az azt követő 52,5 milliárd dolláros értékelés fenntartható-e közép- és hosszú távon. A SOL bikák a hálózat kapacitására támaszkodnak, amint azt az elmúlt héten feldolgozott 91,4 millió tranzakció bizonyítja. Ez döntő tényező lehet a DApps aktivitás fellendülése esetén, függetlenül attól, hogy airdrops vezérli-e vagy sem.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.