A Solana sem úszta meg az esést

A Solana és a legtöbb fontosabb kripto is piros gyertyával indította január negyedik hetét.

A Solana és a főbb tokenek kedden tovább csökkentek, mivel a közelmúltban indult tőzsdén kereskedett alapokhoz (ETF) kapcsolódó intézményi eladások lenyomták a bitcoin (BTC) árfolyamát, ami több mint 20%-os csökkenést eredményezett egyes tokenek esetében az elmúlt héten.

A Bitfinex elemzői szerint a rövid távú bitcoin-tulajdonosok által felhalmozott nyereség több mint felét likvidálták.

Négy százalékot esett a teljes piac

A Solana SOL ára 7%-ot, míg az Avalanche AVAX ára 9%-ot esett az elmúlt 24 órában. Ezzel visszafordítva a decemberi mém-érmék által vezérelt újjáéledést mindkét ökoszisztéma esetében, amikor a tokenárak éves csúcsra rúgtak.
A két hálózat legnépszerűbb tokenjei közül néhány még tovább esett: a Solana vezető mém tokenje, a BONK 10%-ot, míg a JOE, az Avalanche-alapú decentralizált tőzsdei Trader Joe jelzője 12%-ot esett.

A CoinDesk 20 (egy likvid index), ami a kapitalizáció alapján a legmagasabb tokeneket követi, 4%-ot esett. Ez a tágabb értelemben vett kriptopiaci átlagos csökkenését jelzi – írja a coindesk.com.

A maroknyi zöld tokenek között volt az FTX FTT-je, amelyet az újjászületés reményei ösztönöztek, és az Uma Network UMA-ja, amelyet az X miatt vásároltak fel a befektetők az elmúlt héten.

Szerinted mi jöhet még januárban? Discord szerverünkön megoszthatod velünk.